Jugadors Procedents de l'Exterior

Informació
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA
DOCUMENTACIÓ D'INTERÈS

En aquest apartat trobareu les instruccions necessàries per a la correcta tramitació de jugadors procedents de l'exterior.

En data 31 de juliol de 2019, la RFEF va emetre la circular núm. 15 de la temporada 2019/20, amb les novetats reglamentàries en matèria d’inscripció de jugadors menors procedents de l’exterior, establertes per la FIFA.

S’han afegit tres noves excepcions a les ja contingudes a l’article 19 del Reglament sobre l’Estatut i la Transferència de Jugadors:

  • El jugador es muda per raons humanitàries amb els seus pares.
  • El jugador es muda per raons humanitàries sense els seus pares.
  • Estudiant d’intercanvi.

En el cas de desplaçament per raons humanitàries, FIFA informa en la seva reglamentació i documentació aclaridora quines són les circumstàncies que han de concórrer per a acollir-se a aquestes excepcions.

Així doncs, tant la transferència com la primera inscripció de jugadors menors d’edat no està permesa excepte que les circumstàncies s’enquadrin en alguna de les següents excepcions:

  • Mudança dels pares del jugador per motius no relacionats amb el futbol.
  • La transferència es realitza dins de l’UE/EEE i el jugador té entre 16 i 18 anys (només clubs de 1a i 2a Divisió Nacional).
  • El jugador i el club estan a 50km de la frontera comuna i la distància màxima entre ambdós és inferior a 100km.
  • Primera inscripció d’un jugador que ha viscut ininterrompudament durant cinc anys en el país on vol inscriure’s.
  • El jugador es muda per raons humanitàries amb els seus pares.
  • El jugador es muda per raons humanitàries sense els seus pares.
  • El jugador és un estudiant d’intercanvi que participa en un programa acadèmic.

El club interessat en inscriure a un jugador menor haurà de remetre, a la Federació Territorial, la documentació necessària que sustenti les circumstàncies de l’excepció de l’article 19 del Reglament FIFA a la que s’aculli. Aquesta Federació Territorial serà l’encarregada de tramitar l’expedient amb la RFEF.

A la Guia de la FIFA (que teniu disponible a la pestanya “Documentació d’interès”) trobareu tota la documentació requerida segons el cas, així com la que demana addicionalment la RFEF, que és susceptible de poder demanar documentació addicional tot i que no quedi recollit en els annexes de l’esmentada circular.

Així mateix, tota la documentació que s’adjunti a una sol·licitud d’autorització d’un jugador menor, haurà d’estar clarament identificada, haurà de ser perfectament llegible i haurà d’estar en un dels quatre idiomes oficials de la FIFA (anglès, francès, alemany i espanyol). En el cas de documents originals expedits en un idioma no oficial de la FIFA, s’aportarà tant el document original com la corresponent traducció.

Us indiquem que es podran consultar en temps real l’estat de les sol·licituds a través de l’opció “Consultar solicitud de autorización” al web següent. El número de la sol·licitud serà facilitat per la vostra delegació.

En cas de dubte us podeu posar en contacte amb la vostra delegació de la FCF.

 
El jugador té nacionalitat espanyola?
No
Sí, però ha nascut fora d'Espanya
Sí, i ha nascut a Espanya
 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.