COMUNICACIÓ

2016-2017
2017-2018

CONFERÈNCIES/ACTES

1

Participació de l’FCF a la conferència "Delictes d’odi en els esdeveniments esportius. Mesures per a la prevenció de la violència".

El Centre de Suport Professional de la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat ha acollit la conferència organitzada per l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) sobre ‘Els delictes d'odi en els esdeveniments esportius. Legislació i jurisprudència. Mesures per a la prevenció de la violència’.

Per part de l’FCF han participat en la jornada el director de l’Àrea de Compliment Normatiu, així com representants de la Comissió d’Ètica Esportiva i del Departament Jurídic.

A la jornada s'han tractat aspectes de gran interès com, per exemple, la llibertat d'expressió i els delictes d'odi, la normativa i jurisprudència aplicables en actuacions violentes en l'esport, així com les possibles solucions per reduir els episodis racistes, xenòfobs, intolerants i violents que puguin produir-se en els esdeveniments esportius.

2

La Federació Catalana de Futbol, present a la jornada: “L’esport com a instrument de prevenció de la violència”.

La Fundació del Barça, en col·laboració amb la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, ha presentat a l’Auditori 1899 del Camp Nou l’informe ‘L’esport com a instrument de prevenció de la violència’.

Per part de l'FCF ha assistit el director de l'Àrea de Compliment Normatiu, en la qual s'inclou, entre d’altres, la Comissió d'Ètica Esportiva, Lluita contra la Violència i Xarxes Socials.

3

L’FCF acull la presentació de la campanya “Per la integració en l’esport” de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

A la sala d’actes de la seu central de la Federació Catalana de Futbol, l’Oficina Antifrau de Catalunya ha presentat la campanya ‘Per la integritat en l’esport’ a tots els membres de Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l’FCF.

4

L’ FCF present a la V Jornada “La transparència a les entitats esportives” , organitzada per l’AEDD a Madrid, amb ponències, entre altres, del president de Transparència Internacional España i juristes de reconegut prestigi en aquest àmbit. Per part de l’FCF, van estar presents el director de l’Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre, i el responsable de la Subcomissió de Xarxes Socials de l’FCF, José Luis Pérez Triviño, que també va ser ponent.

PREMIS

5

Raúl Sánchez, membre de la CEEiLLcV, guardonat pel Sant Fruitós Escola de Futbol.

Dins la VI edició del premi Riudor, un dels membre de la CEE de l’FCF Raúl Sánchez ha rebut el premi a la transmissió de valors en l’esport. L’acte, celebrat el passat 30 de gener a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages, Raúl Sánchez va destacar que “el problema no és l’esport en sí, són els valors amb els quals la gent entén l’esport. Guanyar està bé, però no val guanyar a qualsevol preu”.

PARTICIPACIÓ EN LA SEGONA EDICIÓ DELS PREMIS SOLIDARIS DE LA FUNDACIÓ DE L’FCF

Fidels a la seva cita amb els Premis de la Fundació, varis membres de la CEEiLLcV han format part del Jurat encarregat d’elegir les candidatures guanyadores dels segons Premis Solidaris que organitza la Fundació Privada Catalana de Futbol. En aquesta ocasió, la Comissió d’Ètica Esportiva ha participat en el premi d’ètica esportiva en modalitat individual i col·lectiva.

ARTICLES PUBLICATS PER MEMBRES DE LA CEE A LA WEB

✔ L’APLICACIÓ DE L’ÈTICA EN ELS PARTITS DE FUTBOL.

El responsable de la subcomissió de Lluita contra la Violència de l’FCF, Miquel Novell, fa una sèrie de recomanacions als pares dels jugadors i als clubs per a que a les grades hi hagi un comportament cívic i de bona conducta.

 Segueix llegint

✔ UNA ALTRA GRADA ÉS POSSIBLE.

El responsable de la subcomissió d’Ètica Esportiva de l’FCF, Alex Porqueras, fa una valoració del comportament que haurien de tenir els pares dels jugadors durant el transcurs d’un partit de futbol.

 Segueix llegint

✔ L’ESPORT I LA (FALTA DE) RESPECTE.

Article d’opinió, escrit pel responsable de la subcomissió de Xarxes Socials de la CEEiLLcV de l’FCF , José Luis Pérez Triviño, on s’analitza la importància de saber interioritzar els valors que aporta l’esport per créixer a nivell personal i professional.

 Segueix llegint

Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.