El col·lectiu arbitral de futbol sala es sotmet a les segons proves físiques i tècniques de la temporada
FS Notícies | 04/01/2020
361 àrbitres del CTAFS, de les diferents categories, han estat convocats aquest cap de setmana per a realitzar les segones proves físiques i tècniques del CTAFS de la vigent temporada.
El col·lectiu arbitral de futbol sala es sotmet a les segons proves físiques i tècniques de la temporada

Els col·legiats del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala han estat convocats aquest dissabte 4 de gener de 2020 al Pavelló Municipal El Pujolet de Manresa per a realitzar la segona convocatòria de les proves físiques i tècniques del CTAFS a la vigent temporada.

Un total de 361 àrbitres han estat citats, dels quals, 57 han estat absents. Dels 304 que s’han presentat, 298 han estat aptes i per tant, s’han assegurat la possibilitat de continuar exercint la pràctica arbitral després de superar amb èxit els diversos tests als quals han estat sotmesos. L’altra cara de la moneda, 6 no han superat les proves, o bé per no arribar als temps mínims, o bé, per lesió.

La jornada arbitral ha començat a les 09.00 hores, que ha estat el torn dels col·legiats de Segona B Nacional, Tercera Nacional, Divisió d’Honor Catalana i els àrbitres de la Territorial de l’Anoia, del Baix Llobregat, de Barcelona, de Girona, del Maresme i del Vallès. És a dir, s'han examinat àrbitres de totes les categories, des d'Escola fins a la Segona B. 

El diumenge 12 de gener de 2020 serà el torn dels altres àrbitres, citats al Pavelló Municipal Xavier Ballber de Cervelló, per a realitzar també les proves físiques i tècniques del CTAFS.

El col·lectiu arbitral ha hagut de superar tres tipus de proves físiques i tècniques. En primer lloc, el ‘Test Yo-Yo’, amb l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que es sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent. En segon lloc, la de ‘5x30', per mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, igual que la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala. I finalment, la del ‘Zig/Zag', per mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents formes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere).

Les proves físiques són obligatòries per a totes les categories excepte pels àrbitres assistents i, s’han de superar dues convocatòries al llarg de la temporada: una a l’inici del curs i l’altra a mitjans de la competició.

Per aquells que no hagin superat aquesta convocatòria, el CTAFS realitzarà una jornada de repesca, prevista pel segon cap de setmana de febrer. 

GALERIA D'IMATGES 1

GALERIA D'IMATGES 2Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.