El manteniment de la gespa artificial és vital per evitar lesions greus
Notícies Generals | 18/11/2016
La Mutualitat Catalana de Futbolistes ha detectat que la majoria de les lesions més greus que s’atenen als seus Serveis Mèdics s’han produït per culpa de la gespa artificial.
El manteniment de la gespa artificial és vital per evitar lesions greus

La lesió més temuda és el trencament del lligament encreuat anterior. En la majoria dels casos, aquesta lesió està en relació directa amb l’estat de conservació dels camps de joc. Camps de futbol amb gespa artificial que no estan  en les condicions degudes a causa de la falta de manteniment, rec poc freqüent, camps de més de deu anys i deteriorats, són causa directa d’aquestes lesions tan greus, que poden incidir en el futur de la pràctica esportiva d’aquests jugadors.

Per això, des de la Mutualitat Catalana de Futbol es reitera que és fonamental que el responsable de la instal·lació esportiva, ja sigui club o Ajuntament, dugui a terme regularment un manteniment adequat de la seva gespa artificial. Però no només la gespa artificial pot ser la responsable d’aquestes greus lesions.

És molt important que els jugadors utilitzin el calçat adequat per gaudir del futbol a la gespa artificial. Les botes de tac rodó curt o les botes de multi tac són les millors per aquest tipus de superfície. Altres tipus de tac, no dissenyats per jugar sobre gespa artificial, poden provocar lesions molt greus.

Aquesta és una recomanació molt seriosa que es dóna des dels Serveis Mèdics de la Mutualitat Catalana de Futbol, que si la teniu present evitaran lesions dels nostres jugadors i jugadores.Consulta el manifest 8 de març
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.