Els canvis de les regles de joc en el futbol per a la temporada 2020-2021
Comitè Àrbitres | 03/09/2020
L’IFAB dona a conèixer la reglamentació de cara a la nova temporada, on destaquen les modificacions als penals i les infraccions amb les mans.
Els canvis de les regles de joc en el futbol per a la temporada 2020-2021

La Internacional Football Association Board (IFAB) ha publicat la nova edició de les Regles de Joc per a la temporada 2020-2021. Es tracta d’una associació internacional conformada per les quatre associacions de futbol del Regne Unit i la FIFA. La seva funció és definir les regles del futbol a nivell mundial i les seves modificacions i interpretacions. Els nous canvis especificats són d’aplicació obligatòria en totes les competicions i partits que es disputin a partir de l’1 de juny de 2020. Els més destacats són les infraccions per mà, i els llançaments i tandes de penals detallats a continuació:

Infracció per mà

En el cas que l'atacant toqui la pilota amb la mà de manera fortuïta únicament comportarà sanció si la jugada acaba immediatament en gol o en una ocasió manifesta de gol a favor de l'atacant o el seu equip (per exemple, si després de tocar amb la mà la pilota, aquest es desplaça una distància molt curta o es donen molt poques passades).

Amb la finalitat de determinar amb claredat la infracció per mà, s'estableix el límit del braç en el punt inferior de l'aixella.

Llançaments i tandes de penals

Si el porter infringís les Regles de Joc, però la pilota no entrés en la porteria o rebotés en els pals o el travesser, no es repetirà el llançament tret que la infracció del porter influís clarament en l'executor.

Si se sancionés al porter i es repetís el llançament, s'advertirà al porter per una primera infracció (durant el partit o en la tanda de penals) i se li amonestarà (targeta groga) en cas de cometre més infraccions.

Les targetes grogues mostrades durant el partit (inclosa la pròrroga) no es tindran en compte en la tanda de penals. Si se li mostressin a un mateix jugador dues targetes grogues, una durant el partit i una altra en la tanda de penals, constaran en l'acta arbitral com dues targetes i no com a expulsió (targeta vermella).

En el cas que porter i executor d'un tir penal infringissin les Regles de Joc al mateix temps, se sancionarà a l'executor.

Per consultar les Regles de Joc de la temporada 2020-2021 cliqueu AQUÍ.

Per consultar els aclariments i canvis a les Regles de Joc, amb vídeos il·lustratius inclosos, feu clic AQUÍ.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.