Els casos més greus atesos per la Mutualitat Catalana de Futbolistes l'any 2019
Mutualitat FCF | 29/08/2020
La Mutualitat Catalana de Futbolistes ha tractat durant l'any 2019 un total de 24.162 lesions, amb diferents graus de gravetat. Durant la presentació de l'Informe de la Mutualitat a l'Assemblea General Ordinària de l'FCF es va poder visionar un vídeo, els protagonistes del qual van ser tres lesionats de gravetat.
Els casos més greus atesos per la Mutualitat Catalana de Futbolistes l'any 2019

Els tres jugadors han explicat l'experiència que els hi va tocar viure, i el suport que han rebut en tot moment de la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

Samuel Pérez Caamaño, jugador del Sant Martí, va patir una dura entrada durant un entrenament que li va trencar la tíbia i el peroné. Va ser una fractura oberta que va provocar-li un total de deu intervencions quirúrgiques. Les nou primeres van ser a un hospital públic, però el seu peu continuava torçat. L'última, feta a través de la Mutualitat a l'Institut Cugat pels doctors Pedro Álvarez i Manel Llusà, li va tornar la mobilitat completa a aquesta part anatòmica del cos. La seva mare, Pilar Caamaño, valora tota la gestió feta per la Mutualitat per aconseguir la mobilitat total d'aquest peu. El cost total per l'MCF va ser de 46.963 euros.

Un altre dels casos presentats és el de Marc Banal Aja, jugador del Banyoles. Després de ser operat del lligament creuat anterior va desplaçar-se a Santander de vacances. La seva ferida es va infectar, i després de ser atès a la ciutat càntabra, va ser traslladat en ambulància des de Valdecillas a la clínica Onyar de Girona, amb concert amb l’MCF, on va ser operat de nou pel doctor Xavier Casanovas a través de la Mutualitat. Banal valora molt positivament el tracte rebut per metges com el doctor Ramón Cugat i altres professionals de la Mutualitat: "Ens tracten com a professionals", assevera. Totes les despeses d'operacions i el trasllat des de Santander a Girona van ser sufragades per la Mutualitat Catalana de Futbolistes.

L'últim cas és el d'Eric Conejo Muñoz, sense dubte, el més greu. El jugador de l'Arraona de futbol sala va patir una mort sobtada. La ràpida actuació del seu pare sobre el parquet aplicant-li RCP amb desfibril·lador va ser determinant per la seva recuperació. El jugador va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de Sant Joan de Déu on va estar uns quants dies inconscient. Afortunadament, Conejo actualment es troba bé, i malgrat que no pugui jugar a futbol sala, pot fer vida normal.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.