Flexibilització de les mesures per fer esport en les fases 0 i 1 de desconfinament
Notícies Generals | 17/05/2020
Els federats i federades podran practicar l’activitat esportiva dintre de la seva regió sanitària o àrea de gestió assistencial, a partir d'aquest dilluns 18.
Flexibilització de les mesures per fer esport en les fases 0 i 1 de desconfinament
FOTO: Freepik

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha emès aquest diumenge un comunicat en relació a la flexibilització de les mesures per fer esport a Catalunya en les fases 0 i 1 del desconfinament, arran de les noves ordres fetes públiques pel Ministeri de Sanitat. En el cas dels federats i federades, s’incorporen modificacions pel que respecta a l’àmbit territorial per practicar l’activitat esportiva, que es podrà realitzar dintre la regió sanitària de residència o àrea de gestió assistencial, a partir de demà dilluns 18 de maig.

Territoris en fase 1

Les regions sanitàries de Lleida, Girona i la Catalunya Central, a més de les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf entraran a la fase 1 a partir de la propera mitjanit, de manera que passaran a gaudir de les prerrogatives establertes per a aquesta fase, com ja fan des de dilluns passat les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran.

Segons el document, les condicions en què s’autoritza l’activitat esportiva als federats i federades en la fase 1 són les següents:

  • Es podrà realitzar la pràctica esportiva a l’aire lliure en l’àmbit territorial de la seva regió sanitària o àrea de gestió assitencial, mantenint les franges horàries de 06.00 hores a 10.00 hores i de 20.00 hores a 23.00 hores, en municipis de més de 5.000 habitants.
  • Complementàriament, es podrà accedir en instal·lacions esportives a l’aire lliure i en centres esportius prèviament netejats i desinfectats, sempre amb cita prèvia i seguint les directrius fixades anteriorment per les autoritats sanitàries.

L’FCF recomana als clubs contactar prèviament amb l’Ajuntament

La Federació Catalana de Futbol recomana a tots els clubs afiliats en territoris en fase 1 que, amb independència de la normativa que es vagi fent pública successivament, contactin amb el seu Ajuntament abans de programar qualsevol activitat, atès que la majoria d’instal·lacions esportives de Catalunya són de titularitat municipal. Alhora, l’FCF trasllada el mateix suggeriment per als clubs que ocupin un equipament privat, en aquest cas dirigint-se prèviament al seu propietari.

Territoris en fase 0

Pel que fa a la resta de territoris de Catalunya —regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud—, es manté la fase 0 del desconfinament, però s’aixequen algunes restriccions per avançar en la desescalada en l’àmbit esportiu. En el cas dels federats i federades, les condicions en la fase 0 impliquen:

  • Es podrà realitzar la pràctica esportiva a l’aire lliure en l’àmbit territorial de la seva regió sanitària o àrea de gestió assistencial, mantenint les franges horàries de 06.00 hores a 10.00 hores i de 20.00 hores a 23.00 hores, en municipis de més de 5.000 habitants.
  • Les instal·lacions esportives a l’aire lliure i els centres esportius coberts han de romandre tancats i, per tant, no s’hi podrà desenvolupar la pràctica esportiva.

Esportistes professionals i d’alt nivell

Addicionalment, també es flexibilitzen les condicions per a la pràctica esportiva dels esportistes professionals, d’alt nivell i alt rendiment, amb la reobertura dels Centres d’Alt Rendiment i els centres de tecnificació en condicions regulades, o entrenaments de caràcter mitjà per als equips de lligues professionals, entre d’altres.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.