La formació esportiva i humana, els valors del CFS Corbins
FS Notícies | 19/01/2021
El club lleidatà va néixer fa 15 anys i està format per 10 equips en un poble amb 1.400 habitants.
La formació esportiva i humana, els valors del CFS Corbins

Jugar a futbol sala per integrar-se al poble. Corbins està situat al nord del Segrià amb poc més de 1.400 habitants, dels quals gairebé 100 juguen a futbol sala. En aquesta localitat, en què predominen els conreus de fruita dolça, com ara la cirera, la pera o el préssec, el futbol sala és la manera d’integrar a la gent del poble. I és que al Segrià, que aglutina 65 clubs federats amb 250 equips de futbol sala, aquest esport és viu amb molta passió. Per això, quan a Corbins arriba gent nova, ‘’se’ls integra al club i d’aquesta manera, s’integren a la vida del poble’’, afirma el coordinador del CFS Corbins, Juan Antonio Díaz.

El CFS Corbins és un club familiar, on pràcticament el ‘’95% dels jugadors i jugadores són del poble’’, detalla el coordinador, i estructurat amb dos vessants diferents. La primera, és la que forma ‘’el ‘Juanan’ amb tots els entrenadors’’ i l’altre, ‘’la Junta, que som tots els pares que col·laborem i intentem que el club estigui obert a tothom’’, comenta el president del CFS Corbins, Pere Mullet.

El club lleidatà va néixer el 2005, ja fa 15 anys, amb la ‘’necessitat de crear un equip de futbol sala perquè els jugadors del poble es quedessin. Vam començar amb un equip i després de treballar molt, hem arribat fins ara’’. Actualment, el CFS Corbins està format per 10 equips. ‘’Amb la creació del Sènior, tan masculí com femení, el club va créixer fins als 12 equips. Tot i que actualment en tenim 10, intentem fer-ne de nous’’, assegura Juan Antonio.El CFS Corbins sempre ha tingut molt clar que la clau per a poder créixer és la formació, però no només esportiva, sinó que també humana: ‘’la base és començar de ben petits amb una formació, que no només sigui esportiva, sinó que també sigui humana’’, explica el president que, a més, afegeix que ‘’el futbol sala base és la clau de poder créixer’’. No obstant això, tant el president com el coordinador, coincideixen que després d’estar una època ‘’estancats’’, la creació d’un Sènior, masculí i femení, va marcar un punt d’inflexió: ‘’el Sènior és l’equip en què els petits es veuen reflectits i és la continuïtat de la Base’’, diu el president. Pere Mullet també explica que el gran objectiu del club és ‘’que no surti cap nen plorant. L’objectiu és poder formar, no només en l’aspecte competitiu, sinó també en l’aspecte humà’’.

Finalment, Pere Mullet i Juan Antonio Díaz expressen les seves ganes de tornar a competir ‘’i que els dissabtes torni a estar el pavelló ple i viure el futbol sala en la màxima expressió possible’’.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.