La seguretat i la capacitat de lideratge presents en el primer any com a àrbitra de futbol sala
FS Notícies | 09/06/2020
L’àrbitra catalana de futbol sala, Paula Barrio, destaca la seva evolució durant el primer any afiliada al CTAFS i anima a les noves generacions a apuntar-se al curs telemàtic durant el mes de juliol.
La seguretat i la capacitat de lideratge presents en el primer any com a àrbitra de futbol sala

La progressió i l’aprenentatge en el primer any com a àrbitra. La col·legiada catalana Paula Barrio, de 25 anys i de la delegació de Barcelona, repassa la seva primera temporada com a àrbitra de futbol sala, on destaca la progressió i l’evolució gràcies a la formació continua del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala. L’àrbitra catalana recorda els moments més especials de la temporada, els valors que li aporta l’arbitratge i, a més, anima a les futures generacions que l’arbitratge s’ha de viure.

Paula Barrio va afiliar-se al CTAFS a l’estiu del 2019 quan va decidir apuntar-se al Curs d’Àrbitres i Àrbitres Assistents de Futbol Sala, formant part de la 8a promoció de l’Escola d’Àrbitres de Futbol Sala. ‘’La decisió va ser meva’’, detalla. La passió per aquest esport, després de ser jugadora i entrenadora, i obligada a deixar-ho per motius laborals, va portar-la a apuntar-se al Curs: ‘’Volia seguir contribuint en l’educació dels nens i nenes a través de l’esport. Com a àrbitra, també els ajudem a seguir aprenent i a inculcar valors com la companyonia, l’esforç, l’honestedat i el respecte’’.

Després de finalitzar la seva primera temporada com a àrbitra, Barrio es considera ''satisfeta per la feina realitzada però no ha tingut el final que desitjàvem a causa de la Covid-19’’. Tot i això, la col·legiada catalana detalla que ‘’he notat una evolució i una progressió molt positiva’’ i afegeix que això és gràcies a les eines formatives que ofereix el CTAFS al llarg de la temporada: ‘’Un cop acaba el Curs a l’estiu, el CTAFS segueix amb la formació. És un aprenentatge continu, amb les classes formatives, activitats per a fer a casa, exàmens i anàlisis de vídeo, i això ens ajuda a mantenir la concentració al llarg de la temporada’’. A més, la Paula destaca ‘’la professionalitat i l’organització de l’equip de Formació del CTAFS, ja que ens acompanyen durant tota la temporada’’.Paula Barrio destaca dos moments en el seu primer any com a àrbitra. Un d’ells és la Fase Final de Miniprebenjamins, Prebenjamins i Aleví femení que es va disputar el 2 de febrer de 2020 a la Ciutat Esportiva de Blanes. ‘’Va ser una experiència molt enriquidora, una jornada festiva i l’ambient que s’hi viu és molt diferent de la resta de partits de la temporada’’, argumenta Barrio. Tot i aquesta data marcada al calendari, l’àrbitra catalana també recorda ‘’el meu primer partit arbitrant un Juvenil. Recordo els nervis previs al partit, la concentració i tensió arbitrant, així com la satisfacció del moment del xiulet final’’.

És per aquest motiu que ‘’l’arbitratge m’aporta seguretat i més capacitat de lideratge. S’aprèn a mantenir la tranquil·litat en moments complicats, a assumir i a aprendre dels errors, així com a treballar sota pressió per a poder resoldre els conflictes quotidians de la vida’’, afirma Barrio sobre els valors i l’aprenentatge durant aquest primer any dins del CTAFS. Tot i això, no es conforma i la col·legiada vol ‘’seguir aprenent, continuar millorant i polir la meva tècnica com a àrbitra. Soc una persona ambiciosa i m’agradaria arribar el més alt possible’’.Per això, Paula Barrio vol transmetre a les futures generacions que ‘’no s’ho pensin i que facin el pas definitiu. L’arbitratge s’ha de viure! Veure els nens i nenes emocionats per començar el partit, xiular el gol del desempat o gaudir del bon joc dels equips, és indescriptible’’. D'aquesta manera, anima a tothom a apuntar-se al Curs d’Àrbitres i d’Àrbitres Assistents de Futbol Sala i a més, es mostra ‘’orgullosa’’ de l’evolució i l’increment de l’arbitratge femení en els últims anys: ‘’Encara queda molt per recórrer, però és molt positiu l’augment del 43% dels últims quatre anys. La campanya #Orgullosa és un exemple que l’FCF i el CTAFS estan pel bon camí’’.

El Curs d’Àrbitres i Àrbitres Assistents de Futbol Sala es realitzarà de forma telemàtica del 6 al 30 de juliol de 2020 i per a inscriure’s, es pot omplir el següent formulari d’inscripció.

Tota l'actualitat federativa de l'Escola d'Àrbitres de futbol sala, disponible AQUÍ.ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Consulta tota la documentació de l'Assemblea General Ordinària del 2020.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.