Rubén González: ‘’El nivell i la salut del futbol sala català és molt bo i per això, sempre hem de sortir a guanyar’’
FS Notícies | 09/01/2020
El seleccionador català sub 16 de futbol sala es mostra amb confiança i optimisme abans d’afrontar les fases prèvies dels Campionats d’Espanya que disputaran a Cuenca del 15 al 19 de gener de 2020.
Rubén González: ‘’El nivell i la salut del futbol sala català és molt bo i per això, sempre hem de sortir a guanyar’’

El seleccionador català, Rubén González, afronta el seu quart any com a tècnic de Catalunya amb la confiança i l’optimisme de classificar-se per a la fase final dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que se celebraran a Las Rozas (Madrid), del 14 al 16 de febrer de 2020. L’excapità i llegenda d’Industrias Santa Coloma ha treballat amb una llista de 12 jugadors preparats per a poder competir a Cuenca (Castella – La Manxa), on es veuran les cares contra l’amfitrió, la Comunitat Valenciana i la Selecció d’Aragó, del 15 al 19 de gener de 2020. 

A una setmana del debut a les fases prèvies dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de futbol sala. Quin és l’objectiu de Catalunya?

L’objectiu és aconseguir el bitllet per a disputar la fase final del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. A partir d’aquí, la competició ens posarà al nostre lloc. Però el nivell i la salut del futbol sala català és molt bo i per això, sempre hem de sortir a guanyar.

És el teu quart any com a seleccionador de Catalunya, el tercer consecutiu al capdavant de Catalunya sub 16 de futbol sala. L’experiència d’aquests darrers anys com a seleccionador, és un avantatge?

L’experiència sempre és un grau, i sobretot en aquests tipus de competicions i partits tan exigents. Per això, cada any he après coses noves, cada generació i cada grup de jugadors t’aporten coses diferents de les quals pots aprendre.

Has canviat la planificació respecte als darrers anys? Quina valoració en fa de la preparació d’aquesta temporada de la Selecció Catalana sub 16 de futbol sala?

Precisament és l’experiència la que et fa aprendre dels errors, potenciar les virtuts i en definitiva, el fet d’haver competit ja en aquest tipus de competicions anteriorment et fa corregir coses que potser no s’havien fet del tot correcte. Malgrat tot, la planificació en línies generals canvia poc d’una temporada a l’altra. Tenim poques sessions d’entrenament i les hem d’aprofitar al màxim: primer de tot hem d’escollir la llista definitiva de 12 jugadors i després, aconseguir cohesionar el grup i crear un equip.  

S’acaben de viure unes Jornades de Convivència. Quina importància tenen aquestes Jornades dins la preparació?Imprescindibles. Les Jornades de Convivència són molt necessàries dins de la nostra preparació. I més, a poc més d’una setmana per a disputar les fases prèvies dels Campionats d’Espanya. Les Jornades de Convivència ens serveixen per créixer com a grup i per fer un salt de qualitat dins de la nostra preparació, en l’àmbit tàctic, ja que realitzem tres sessions d’entrenament en un dia i mig; i a escala grupal, ja que és el moment per a conviure tots junts.

Aquestes fases prèvies dels Campionats d’Espanya es juguen a Cuenca (Castella – La Manxa). Jugar fora de casa, és una motivació extra?

Portar l’escut i la samarreta de Catalunya ha de ser la principal motivació per qualsevol jugador que juga amb la Selecció Catalana. A més, tenir el luxe de poder gaudir i disputar aquesta competició, és una experiència inoblidable. A partir d’aquí, per a mi, jugar a casa sempre té un punt a favor, perquè no has de viatjar i perquè jugues davant la teva afició.

I el debut, contra l’amfitrió. Com arriba la Selecció Catalana sub 16 de futbol sala pel primer partit de les fases prèvies dels Campionats d’Espanya?

Arribem preparats per a competir a un molt bon nivell. Al final un entrenador sempre té la sensació que et falten coses per a entrenar o per a potenciar, però amb les poques sessions d’entrenament que hem fet i com han sortit els resultats, crec que arribem preparats per a competir a un molt bon nivell.

Quins creus que són els punts forts de Catalunya sub 16?

El grup és el nostre fort, sens dubte. A Catalunya tenim la sort que els clubs federats treballen molt bé i això permet a la Selecció Catalana escollir a jugadors de gran nivell. Per tant, en sortim beneficiats d’aquesta feina ben feta dels clubs catalans. Hem trobat una Selecció molt compensada, amb jugadors de molt nivell en totes les posicions, però tot i això, el nostre fort és en l’àmbit grupal. Considerem que és essencial i molt important la cohesió de grup en aquest tipus de competicions.

Castella – La Manxa, la Comunitat Valenciana i Aragó, seran els tres rivals de Catalunya sub 16 a les fases prèvies dels Campionats d’Espanya. Què podem destacar d’aquests combinats?

Que són tres Seleccions que ens faran treballar de valent i ens exigiran al màxim. Estic segur que serà un grup molt difícil i igualat, segurament, fins a l’última jornada. Les tres Seleccions porten treballant molt bé en els últims anys i haurem de fer tres grans partits per aconseguir el bitllet i classificar-nos per a la fase final dels Campionats d’Espanya.

I ja per acabar, un pronòstic de la Selecció Catalana sub 16 per aquestes fases prèvies dels Campionats d’Espanya?

No m’agrada fer pronòstics. L’únic que els demano als meus jugadors és que siguem competitius a tots els partits.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.