Catalunya sub 16 remunta i jugarà la final del Campionat d'Espanya
FS Notícies | 05/05/2022
La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha guanyat 4 a 2 davant Galícia en un partit que al descans perdia 1 a 2 i que ha remuntat a la represa amb un doblet d'Ainara Amador.

4 - 2
GALÍCIA
Xènia Casadó, Karen Pons, Carmen Bello, Ona Solans, Mar González, Sònia Cardona, Carla López, Berta Solé, Lara Rodríguez, Paula Villar, Ainara Amador i Ariadna Sobrino
GALÍCIA
Yanira Guizán, Carla Martínez, Aroa Rodríguez, Paula Rodríguez, Sofía Rozas, Alba López, Claudia Rodríguez, Carla Riomao, Irene Suárez, Macarena González, Antía Boullosa i Adelaida González
1-0 Carmen Bello (2'); 2-2 Aina Amador (30'); 3-2 Ainara Amador (33'); 4-2 Ona Solans (39')

1-1 Adelaida González (7'); 1-2 Paula González (17')
Àrbitres principals: Marcos Pérez i Rafael Tovar    Àrbitre assistent: Berta García

Orgull i caràcter. La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala jugarà la final del Campionat d'Espanya després de guanyar 4 a 2 davant l'amfitriona, Galícia, en un partit en què han hagut de remuntar l'1 a 2 del descans amb una gran segona part gràcies a un doblet d'Ainara Amador i, a les acaballes i amb Galícia atacant amb portera-jugadora, la capitana Ona Solans ha establert del definitiu 4 a 2. Amb aquest triomf, Catalunya segueix fent història classificant-se per a la vuitena final en vuit Campionats d'Espanya disputats, pendent de la sub 19 femenina. La final, aquest divendres a les 10.00 hores contra Andalusia, que ha vençut 0 a 4 a l'Aragó, en directe per l'FCF TV des del Pabellón A Gándara de Narón.

Catalunya perdona i Galícia remunta. Les semifinals del Campionat d'Espanya ha començat de forma immillorable per a la Selecció Catalana sub 16 femenina, ja que al minut 2, una gran acció individual de Carmen Bello finalitzant amb un xut potent, ha obert la llauna del marcador. Tot i el gol, Galícia no s'ha desfet i ha portat la iniciativa fins que ha trobat l'empat al minut 7 en una acció de desordre defensiu de la catalana. Aquest gol ha tornat a reaccionar a les quadribarrades, que han disposat de clares ocasions de gol per tornar a col·locar-se per davant, com dues pilotes al pal i un altre xut de Carmen Bello. Han estat els millors moments de Catalunya, que ha perdonat i, pràcticament a la segona ocasió de gol de Galícia, Paula Rodríguez ha col·locat el peu en un xut exterior per desviar la pilota i marcar l'1 a 2, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

Remuntada de Catalunya. A la represa, el guió ha estat semblant. Galícia ha tingut uns bons primers minuts de la segona part, però s'ha topat amb una Ariadna Sobrino molt segura sota pals evitant el tercer. Catalunya, amb el pas dels minuts, ha tret el caràcter i l'orgull i, després d'un ràpid contraatac, Ainara Amador ha col·locat l'empat al marcador. Amb aquest resultat, Galícia ha estavellat una pilota al pal i a la següent jugada, Ainara ha remuntat la semifinal amb una acció personal dins l'àrea. Ja a les acaballes i amb Galícia jugant amb portera-jugadora, Ona Solans ha recuperat una pilota i a porteria buida, ha establert el definitiu 4 a 2.

La final, demà a les 10.00 hores, contra Andalusia, i en directe a través de l'FCF TV.