El Vilafant FC obre les entregues de desfibril·ladors a Girona
Notícies Generals | 08/07/2021
El president de l’FCF, Joan Soteras, fa entrega al club altempordanès d’un nou DEA de la campanya ‘Tots som un batec’, per cardioprotegir tot el futbol i futbol sala català.
El Vilafant FC obre les entregues de desfibril·ladors a Girona

El Vilafant FC ha encetat aquest dijous les entregues de desfibril·ladors de TOTS SOM UN BATEC a la delegació de Girona. El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha lliurat al president del club altempordanès, Santi Masó, el DEA de la campanya, acompanyat pel vicepresident de l’FCF i delegat a Girona, Jordi Bonet, i la primera tinent d’alcaldessa de Vilafant, Montse de la Llave.

 

La primera parada del projecte per cardioprotegir tot el futbol i el futbol sala català arriba a terres gironines després d’haver visitat anteriorment l’Anoia, les Terres de l’Ebre i Lleida. Ho fa en una entitat que ha comptat en la temporada 2019-2020 amb tres equips en competició federada, amb un Amateur a la Quarta Catalana, un equip de futbol femení i un altre d’Aleví, amb un total de 61 llicències en actiu.

En l’acte, que ha tingut lloc al Camp Municipal de Vilafant, la primera tinent d’alcaldessa del municipi, Montse de la Llave, ha valorat la instal·lació del desfibril·lador com un bé “no solament pel club de futbol, si no també per tot el conjunt de la població”. “Som conscients que des de la Federació es porta molt de temps en fer possible aquesta campanya, i finalment s’ha aconseguit. Des de l’Ajuntament no podem fer una altra cosa que estar al costat de la iniciativa”, ha indicat l’actual alcaldessa accidental de la localitat.

El president del Vilafant FC, Santi Masó, ha destacat “l’orgull” de ser un dels clubs que rep un DEA de TOTS SOM UN BATEC. “Vull agrair especialment a tots els col·laboradors del projecte poder arribar al punt de cardioprotegir tots els camps i pavellons de Catalunya. Aquesta és una de les campanyes més importants i ambicioses dels últims anys del futbol català. Per no tenir desfibril·lador, es pot perdre una vida, i només que se’n pugui salvar una, ja haurà valgut la pena tota la inversió feta”, ha puntualitzat.

Per la seva part, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha remarcat que la iniciativa, a nivell local, vol “cuidar i protegir els jugadors del Vilafant FC, de l’equip rival i també els espectadors en els partits”. “En cada camp hi haurà persones formades per la utilització del desfibril·lador. Es cobrirà tot el territori, i això és bo per la salut i per al conjunt del futbol i futbol sala català”, ha manifestat el màxim dirigent federatiu.

 

“A més, a l’Empordà, s’ha viscut de molt a prop el cas recent del futbolista Cadet de la UE Figueres Oriol Benet, a qui l’actuació amb un DEA va salvar-li la vida. És la demostració clara que tenir un DEA a mà és efectiu. Es tracta, sens dubte, d’una bona notícia. Ja és hora que en el futbol català es parli només de bones notícies”, ha conclòs Soteras.

Així mateix, també han estat presents en l’acte de lliurament el directiu de l’FCF Víctor Güell, i el subdelegat de l’FCF a l’Alt Empordà, Manuel Núñez.

 

Els partners de TOTS SOM UN BATEC

TOTS SOM UN BATEC és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

 

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

 

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.