FCF, Mossos d’Esquadra i Direcció General de l’Administració de la Seguretat s'uneixen per abordar la violència i la intolerància en el futbol
Notícies Generals | 21/09/2021
Les tres institucions es van reunir per primera vegada de forma conjunta per treballar activament en la prevenció de la violència i conductes intolerants en les competicions de futbol i futbol sala de Catalunya.
FCF, Mossos d’Esquadra i Direcció General de l’Administració de la Seguretat s'uneixen per abordar la violència i la intolerància en el futbol

La Federació Catalana de Futbol, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i la Direcció General de l’Administració de la Seguretat (DGAS) es van reunir el passat 17 de setembre –per primera vegada conjuntament- a la seu central de l’FCF, a Barcelona, amb l’objectiu de col·laborar activament en la prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

L’objectiu és fer un front comú per sancionar, sobretot, els espectadors que tenen actituds reiterades que perjudiquen el bon desenvolupament d’un partit de futbol o de futbol sala. Per aquest motiu, es va fer un repàs de l’evolució dels fets violents que s’han generat els últims mesos i quines accions s’han adoptat. A més, es va posar sobre la taula diverses iniciatives de futur, com l’organització de jornades formatives amb clubs, la creació d’un canal telemàtic de denúncia de conductes incíviques en l’esport o engegar a través de l’Oficina de l’Esport de Mossos d’Esquadra la denúncia de fets que es tenen coneixement via xarxes socials, sempre i quan hi hagi suficients indicis o material probatori.

Descens marcat d’incidents territorials    

El cos de Mossos d’Esquadra va registrar 76 incidents a camps de futbol i futbol sala a tot el territori català durant la temporada 2020-2021, cinc menys que a la 2019-2020, quan van ser 81 en total. Aquestes xifres estan marcades clarament per la pandèmia, ja que en la temporada 2018-2019 es va tenir coneixement de 185 incidents, més del doble que en el context recent de la Covid-19. Els diversos confinaments locals i comarcals decretats per les autoritats la temporada passada, la suspensió de les competicions, la reobertura de l’esport sense públic o les restriccions d’aforaments també van ser clau en aquest descens.

En la reunió es va incidir, especialment, en el protocol de col·laboració ja existent en matèria de prevenció i seguiment de les conductes contràries al bon ordre esportiu, així com de la campanya de sensibilització conjunta de l’FCF i el cos de Mossos d’Esquadra #JoJugoNet que, entre d’altres iniciatives, ha comportat la difusió d’una infografia divulgativa que mostra aquelles accions que poden constituir una infracció de la Llei de l’Esport de Catalunya o una acció a xarxes socials per evitar conductes intolerants a l’esport.

Les tres institucions van acordar col·laborar activament en els seus respectius àmbits d’actuació i explorar la possibilitat de fer informes divulgatius anuals. La finalitat és recollir les incidències ocorregudes en els esdeveniments esportius que s’organitzin i les actuacions realitzades per prevenir-les i, si s’escau, sancionar-les.

La col·laboració de la Direcció General de l’Administració de la Seguretat

La DGAS és l’organisme de la Generalitat de Catalunya que, entre altres funcions, té atribuïda la competència sancionadora en matèria de violència esportiva, així com la d’adoptar les mesures de prevenció i seguretat en l’àmbit de la lluita contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.