La UE Olot jugarà la final estatal per ascendir a la Segona RFEF
Notícies Generals | 15/05/2022
La UE Olot es classifica per la final estatal del play-off d’ascens de Tercera RFEF. L’empat a 1 amb el Girona FC ‘B’ al camp de futbol ZEM Can Rosés de Rubí, i que s’ha mantingut a la pròrroga, els hi ha servit per obtenir el bitllet per a la final.
UE OLOT
1 - 1
GIRONA FC 'B'
UE OLOT
Batalla, Aimar, Carles Mas, Eloi (Enric Vallès, 100’), Sergi Arranz (Xavi Ferrón,114’), Eric Vilanova (Ot, 67’), Ferri (Kilian, 114’), Xumetra (Ayala, 105’), Callís, Bigas, Terma (Moha, 84’).
Lluc, Benítez (Gabri, 84’), Eric, Sulei, Àlex Sala, Pau Víctor, Adrià Gené (Oriol Comas, 105’), Richmon (Unai, 91’), Ureña, Mateo (Dawda, 91’), Biel Farrés.

Mateo (pp. 1-0, 23’; 1-1, 53’).
Terma (26’); Sergi Arranz (61’); Ot (103’); Xumetra (104’).

Sulei (6’); Gabri (87’); Dawda (100’); Biel Farrés (121’).
Pol Arenas Mora (àrbitre principal); Pau Orts Roig i Marc Boada Barcelona (àrbitres assistents); Jan Cobos Pujol (4t àrbitre).

Espectadors: 704 persones.

La UE Olot ha sortit molt endollada i concentrada en la final catalana del play-off d’ascens de Tercera RFEF. Els jugadors dirigits per Manix Mandiola han exercit una pressió tan alta que al Girona FC ‘B’ li ha costat combinar i passar de mig camp. Els olotins han ofegat totes les sortides de pilota del filial gironí i això ha generat moltes més ocasions de l’Olot. En una de les múltiples accions d’atac per la banda, una paret entre Eloi i Callís ha suposat el primer gol de la tarda. Callís ha entrat en diagonal fins al primer pal i Mateo, en intentar refusar la passada de l’olotí, s’ha marcat en pròpia porteria.

El Girona ‘B’ s’ha mostrat poc contundent en defensa i l’Olot ho ha aprofitat per atacar per les bandes, buscant sempre les espatlles dels gironins. La velocitat de Richmon podria haver estat molt beneficiosa pels jugadors d’Àxel Vizuete, però en els metres finals els hi ha faltat encert. Un encert que sí han tingut a la segona part. L’Olot ha començat intimidant amb un cop de cap de Sergi Arranz que ha sortit fregant per la creueta, però ha estat el Girona ‘B’ qui ha fet l’empat. En el primer avís, el xut de Pau Víctor ha posat a prova el porter Batalla, però un minut més tard Mateo no ha perdonat. Un preciós cop de cap ha entrat amb efecte al segon pal i ha fet pujar l’1 a 1 al marcador.

El gol ha animat els gironins, que han gaudit de més possessió i han trepitjat més vegades l’àrea rival. I és que en el segon temps la dinàmica s’ha invertit. A l’Olot li ha costat superar el mig del camp i el filial del Girona ha generat més accions de perill. A quatre minuts per al final, Pau Víctor ha fet lluir de valent a Batalla per desviar un xut que anava directe a l’escaire. Com que la igualtat s’ha mantingut fins al xiulet final, l’eliminatòria s’ha resolt a la pròrroga. El Girona ‘B’, molt més condicionat que l’Olot per marcar el gol de la victòria, ha disposat de més ocasions, però l’empat a 1 no s’ha mogut. D’aquesta manera, com la UE Olot ha obtingut millor posició a la classificació de la lliga, passa a la fase estatal i disputarà la final per ascendir a la Segona RFEF el cap de setmana del 21 i 22 de maig a Madrid.

El partit l’han presenciat en directe el president de la Junta Gestora de l’FCF, Joaquín del Pino; el vicepresident de la Junta Gestora de l’FCF, Llorenç Santasusagna; el vocal de la Junta Gestora de l’FCF, Manuel Romero; el president de la UE Olot, Joan Agustí; el president de la UE Rubí, Josep Alcalà; l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez; i el regidor d’esports de Rubí, Juan López; entre d’altres.