Els Campionats Comarcals en la societat catalana
FS Notícies | 19/12/2017
Les complexes magnituds organitzatives dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala mostren de la importància de l’entramat on s’hi vincula, d’una forma o altra, la societat catalana.
Els Campionats Comarcals en la societat catalana

Els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala són un esdeveniment consolidat com la gran Festa del Futbol Sala català que requereix un minuciós sistema organitzatiu previ a la celebració d’aquests. De fet, la clau que els dies 8 i 9 de desembre es realitzessin, satisfactòriament, aquests Campionats Comarcals, ha estat gràcies a la preparació prèvia.

Les seleccions comarcals de futbol sala es confeccionen fruit d’unes sessions preparatòries prèvies. Enguany, durant el mes de novembre i principis del de desembre, es van dur a terme, els diumenges 5, 12, 19 i 26 de novembre i 3 de desembre, les cinc sessions preparatòries, basades en entrenaments i partits amistosos de les 54 seleccions comarcals de futbol sala.

En els dos primers entrenaments dels diumenges 5 i 12 de novembre, la llista de convocats va ser d’un màxim de 20 jugadors i jugadores, mentre que el diumenge 19, arribats ja a la meitat d’aquesta preparació, la llista es va reduir a un màxim de 15 jugadors i jugadores. Finalment, en les dues darreres sessions, la llista ja va ser de 12 jugadors i jugadores.

Durant aquests cinc diumenges, s’han realitzat un total de 216 sessions d’entrenament i 30 partits amistosos, entre les 11 delegacions, i els 44 equips masculins, en categoria benjamí, aleví, infantil i cadet, i 10 equips femenins, en categoria juvenil i cadet femení.

Per a poder dur a terme aquestes sessions preparatòries ha estat fonamental la cessió d’instal·lacions esportives, arribant a utilitzar 43 pistes i pavellons.

A les 60 convocatòries setmanals, durant les 5 setmanes de sessions preparatòries, hi han participat 1.276 jugadors i 243 jugadores d’arreu de Catalunya que, a nivell de clubs, representa una aportació de jugadors per part de 178 clubs i de jugadores per part de 76 clubs.

El Baix Llobregat és la delegació amb més clubs participants, arribant a 28 clubs, mentre que el Vallès Occidental és la delegació que ha convocat a més jugadors, concretament, a 149.

A continuació es mostra, per delegacions, els clubs amb més representació, la quantitat de jugadors utilitzats, així com els clubs que han aportat una major quantitat de jugadors pels Campionats Comarcals:

Les xifres dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala es basen en la participació de 12 delegacions, amb la selecció d’Andorra com a convidada, les quals, en total, disputen un total de 84 partits durant els campionats, amb la participació de 572 jugadors i 140 jugadores, dirigits per 174 tècnics, i arbitrats per 31 col·legiats.

En aquesta 7a edició, s’han comptabilitat un total de 554 gols marcats durant el transcurs de la competició; 403 gols en la fase de grups i 151 gols en la fase final.

Així doncs, en el projecte dels Campionats Comarcals, és imprescindible la vinculació, col·laboració i treball per part de jugadors i jugadores, tècnics, àrbitres, delegats, clubs, familiars, institucions,.. tota una societat catalana que fa possible que any rere any es pugui gaudir de la gran Festa del Futbol Sala català.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.