La Comissió d’Ètica Esportiva i els Mossos d’Esquadra, binomi inseparable
La CEEiLLcV és l’òrgan que disposa l’FCF per regular les conductes que no són ètiques dins d'un camp de futbol o futbol sala.
La Comissió d’Ètica Esportiva i els Mossos d’Esquadra, binomi inseparable

Les campanyes d’antiviolència que ha anat desenvolupant al llarg dels anys la Federació Catalana de Futbol han tingut el seu efecte. Es produeixen menys accions violentes i s’han reduït el nombre de targetes grogues i vermelles, tant en el futbol com en el futbol sala. Aquesta tasca de conscienciació a la població també s’ha vist reforçada gràcies a la important feina de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita Contra la Violència (CEEiLLcV).

És l'òrgan que disposa l’FCF per obrir un expedient a un club quan es produeix una acció violenta en un partit. Aleshores, es dialoga amb l'entitat per a que sigui conscient de què ha passat i adopti les mesures més adients per evitar que es repeteixi una situació similar en el futur.

El responsable de la Comissió, Josep Bartoll, explica que “nosaltres mirem d’esbrinar quin és el comportament poc ètic que s’ha produït i fer accions correctives, o bé intentar que no es tornin a succeir en un futur, és a dir, preservem l’essència ètica a tots els federats, que poden ser clubs, tècnics, jugadors/es i, fins i tot, directius”.

Fa temps que la CEEiLLcV treballa conjuntament amb els Mosso d’Esquadra. En aquest sentit, el seu representant, Josep Saumell, confirma la “relació estreta que existeix entre la Federació i el cos de Mossos d’Esquadra per intercanviar la informació que disposem els uns i els altres i poder quadrar què ha passat en un moment determinat. Això ens ha d’ajudar a tots plegats per anar erradicant els comportaments violents en els camps de futbol”.

El coordinador de la Subcomissió de Lluita contra la Violència, Miquel Novell, es mostra satisfet de tot el que s’ha aconseguit fins ara perquè “hem rebut una resposta molt positiva de tots els clubs afectats, ja que ells reconeixen l’error comès i ens asseguren que no es tornarà a produir. Aquí també ajuda molt la tasca que ha desenvolupat la Federació amb les campanyes contra la violència per potenciar els valors ètics en el futbol”.

Última reunió del 2020

En l’última reunió del 2020, celebrada el dilluns 14 de desembre, es va informar de la reestructuració de la Comissió amb la inclusió de la Subcomissió d’Integritat en les competicions, que col·laborarà amb la Reial Federació Espanyola de Futbol en la difusió i en la formació d’aspectes rellevants sobre aquesta matèria; així com la creació d’una Comissió Delegada dins de la pròpia CEEiLLcV per tractar els temes urgents que requereixin intervenció immediata.

Panell informatiu que s'instal·larà a tots els camps de futbol i pavellons de futbol sala

La CEEiLLcV

La Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita Contra la Violència està formada per un total de vint-i-un membres provinents de diferents àmbits, de reconeguda solvència en l’àmbit de l’esport, la seguretat pública o l’educació. També poden formar part de la Comissió aquelles persones que siguin designades pels respectius departaments de la Generalitat amb competències en les matèries pròpies de la Comissió i en virtut de l’execució dels eventuals convenis de col·laboració que es pugui subscriure entre l'FCF i els citats departaments de la Generalitat, ja siguin a iniciativa pròpia o en virtut de norma legal.

També en forma part Raúl Sánchez, exfutbolista de 39 anys i membre de la CEEiLLcV de l'FCF, el qual va patir una agressió en un partit de veterans que li va provocar una lesió medul·lar el 26 d'abril de 2014.

Per a més informació, es pot consultar l’apartat específic de la CEEiLLcV fent clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.