La figura arbitral femenina en els Campionats Comarcals de Futbol Sala
FS Notícies | 08/12/2018
La potenciació de la dona en el món de l’arbitratge és una prioritat pel CTAFS, que any rere any augmenta i evoluciona.
La figura arbitral femenina en els Campionats Comarcals de Futbol Sala

Els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala 2018 són arbitrats per 34 col·legiats de totes les delegacions territorials. A més, el conjunt de categories arbitrals des de Base fins a 2aB Nacional són representades a través dels àrbitres designats en la seva totalitat. Però enguany, destaca l’augment de presència femenina en aquest col·lectiu, que any rere any va en evolució creixent.

En els darrers anys, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala ha apostat fortament per l’increment i evolució de l’arbitratge femení, seguint les directrius de la campanya #Orgullosa de l‘FCF. Aquesta aposta és valorada de manera molt positiva pel col·lectiu femení del CTAFS, representat als Campionats Comarcals 2018 per la Soraya Ortega, Sènior A d’Anoia, la Noelia Tiriñena, Sènior B del Vallès, la Maribel Sepúlveda, Sènior B de Barcelona, la Ivette Agell, Sènior A del Maresme, i la Cristina Paz, Base de Girona.

La Noelia Tiriñena, molt satisfeta per debutar en els Campionats Comarcals dirigint tres partits, ha afirmat que “la visibilitat i la importància que es dóna per part del Comitè Arbitral de Futbol Sala envers les noies en esdeveniments com els Comarcals, és essencial per fomentar l’arbitratge femení i que aquest creixi i progressi”.

La col·legiada gironina, Cristina Paz, també debutant enguany, considera molt important que es facin uns campionats com són els Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala, en què hi hagi participació femenina i masculina de manera conjunta a nivell d’equips, i també d’àrbitres. Ella creu que la unió d’ambdós gèneres en un mateix acte contribueix a integrar i a potenciar la figura de la dona en el futbol sala, a més d’assolir la seva normalització.

Per la seva banda, Maribel Sepúlveda, àrbitra amb major experiència en Campionats Comarcals, fa una crida des de la Ciutat Esportiva de Blanes a totes aquelles noies amb ganes de conèixer el món arbitral: “La figura femenina està cada vegada més ben valorada i respectada, i som nosaltres les primeres que ens hem d’autoexigir física i mentalment, i fer pinya entre totes per superar les adversitats”.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala també ha estat representat, en la primera jornada dels Comarcals 2018, per l’àrbitre català de Primera Divisió Nacional, Miguel Moreno. L’experimentat col·legiat ha volgut donar suport als seus joves companys designats i transmetre’ls les seves vivències.

Tota la informació relacionada amb la 8a edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala està disponible a través del banner que hi ha a la portada de Futbol Sala del web federatiu, o bé, fent clic aquí.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.