La Mutualitat fa un estudi sobre el trencament del LCA durant el 2015-2018
Mutualitat FCF | 03/09/2020
La Mutualitat Catalana de Futbolistes, a més de la seva tasca assistencial i docent, també es dedica a la investigació per tractar de la millor manera possible els seus afiliats. El darrer estudi és el que fa referència al Trencament del Lligament Creuat Anterior (LCA), operats per la Mutualitat durant el període 2015-2018.
La Mutualitat fa un estudi sobre el trencament del LCA durant el 2015-2018

L'estudi tracta sobre la lesió, els tractaments, la tornada a la pràctica al futbol i la prevenció de recaigudes. De tots els enquestats, el 72% són nois i el 28% són noies. La mitjana d'edat és de 20 anys. De tots ells, el 84% són jugadors de futbol 11 i el 16% de futbol sala.

Les conclusions a les quals s'ha arribat són les següents:

  • El procés de recuperació, incloent el tractament mèdic, les visites, les proves, la intervenció quirúrgica, les vistes de control i el seguiment, té una durada d'uns 11 mesos de mitjana.
  • El procés de rehabilitació postquirúrgic té una durada mitjana d'uns 8 mesos, amb 80 sessions de rehabilitació.
  • Només fan readaptació a l'esforç previ a entrenament amb grup i competició el 40% de jugadors operats.

El cost
El cost econòmic és de 3.379 euros, i amb sutura de menisc és de 4.559€ de mitjana.

Retorn a la competició
Tornen a la competició el 60% dels jugadors operats; mentre que el 15% recauen. El 7% de jugadors lesionats acaben patint la mateixa lesió a l'altre genoll.

Readaptació a l'esforç i prevenció de lesions
En tornar a les competicions, tots els jugadors diuen que els fa falta treballar la CONFIANÇA i la FORÇA. Amb l'objectiu de prevenir lesions, un 98,85% dels enquestats CREUEN QUE SERIA MOLT ÚTIL que els equips de futbol fessin programes de prevenció de lesions i de readaptació a l'esforç després de patir una lesió greu. El 61,63% admeten que NO EN FAN.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.