La seu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, espai cardioprotegit
Notícies Generals | 10/11/2016
Des d’avui, la seu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, compta amb un desfibril·lador en les seves instal·lacions de Ronda Sant Pere, 19.
La seu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, espai cardioprotegit

El centre mèdic de referència de la Mutualitat Catalana de Futbol és, des d’avui, un espai cardioprotegit. Per la seu de la Mutualitat passen, al llarg de l’any, més de 50.000 futbolistes, uns per ser visitats de les seves lesions i altres per fer la rehabilitació corresponent. El Director General de la Mutualitat, Miquel Pardo, ha rebut l’equip DEA de l’empresa Cardiosos Global Protection SL, amb la qual la Federació Catalana de Futbol té un acord per cardioprotegir el màxim d’espais futbolístics a Catalunya.

Un desfibril·lador és un equip que administra una descàrrega elèctrica a una persona que pateix una aturada cardíaca i permet a personal no mèdic salvar vides. Les morts per aturada cardiorespiratòria  representen un problema de primera magnitud per a la salut pública. Més de 20.000 persones moren a l’any al nostre país a conseqüència d’aturades cardíaques.

Cada minut que passa sense actuar des que es produeix una aturada cardíaca, les probabilitats de supervivència es redueixen en un 10 per cent. Desprès de 7 a 10 minuts sense desfibril·lador molt poques persones sobreviuen. És per això que  la Federació Catalana de Futbol vol ampliar al màxim els camps de futbol catalans que estiguin dotats amb un equip DEA. Un desfibril·lador pot ser utilitzat pràcticament per qualsevol que hagi rebut una formació bàsica, sense que participi un metge o personal amb formació sanitària.

En qualsevol moment, en qualsevol lloc, una persona pot patir una aturada cardiorespiratòria. Però també en qualsevol moment i en qualsevol lloc, unes mans poden salvar-li la vida.Consulta el manifest 8 de març
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.