Segon curs de readaptació del futbolista
Notícies Generals | 16/11/2016
Després de l’èxit del primer curs de Readaptació del Futbolista celebrat el passat mes de juny, la Mutualitat Catalana de Futbol ja té organitzat el segon curs, que es portarà a terme el proper dissabte 19 de novembre al CAR de Sant Cugat.
Segon curs de readaptació del futbolista

L’objectiu d’aquests cursos és la formació de tècnics que ajudin dins dels clubs en les tasques de preparació física per a millorar el rendiment i evitar lesions. Tanmateix, s’incideix en l’educació física dels jugadors per evitar les recaigudes d’aquells jugadors que surten d’una lesió.

Durant aquesta jornada es realitzaran dotze hores de treball intensiu en les que es treballarà per deixar clar que la reincorporació a la competició del jugador lesionat té un moment crític com a conseqüència de la gran intensitat amb la que es juga a futbol, tant professional com amateur.

Després de la presentació del curs, a les 9.00 hores, Emili Ricard comentarà la seva experiència personal en les tasques de readaptació en jugadors de l’elit del futbol català. A continuació, s’impartiran les matèries del segon curs de readaptació del futbolista, que seran:

RTP I Avaluacions (Maiol Martí).
Treball Cardiovascular: RSA (Sergio Dorado).
Treball Cardiovascular (Nestor Salmeron).
Treball de Força (Lluís Sala).
Treball CORE i Control Neuromuscular (Ernest Esteve).
Prevenció de Lesions (Javi Carrión).

Les lesions, si no són ben tractades, poden reproduir-se amb més facilitat del que es pensa. Moltes vegades el jugador confon l’alta mèdica amb l’alta esportiva. En aquest sentit són els recuperadors els que han d’assessorar i acompanyar el jugador en el procés de readaptació. Es tracta de l’últim cicle de la recuperació d’una lesió de vital importància perquè el jugador iniciï la competició amb condicions òptimes sense risc de recaiguda.

La Federació Catalana de Futbol i la Mutualitat Catalana de Futbolistes treballen conjuntament per fomentar la formació de tècnics. El futur està en la formació professional continuada dels fisioterapeutes. Una formació que és fonamental en el futbol base i que els clubs catalans hauran de fomentar per la salut dels seu futbolistes.

Foto: Arxiu.Consulta el manifest 8 de març
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.