Sergi Vázquez, primer jugador i ara entrenador als Comarcals
FS Notícies | 09/12/2018
El tècnic Benjamí del Vallès Oriental ha signat aquest cap de setmana la seva cinquena participació en uns Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala, comptant tant les de jugador com, ara les d'entrenador.
Sergi Vázquez, primer jugador i ara entrenador als Comarcals

De jugador a entrenador amb només 15 anys. Sergi Vázquez Simó és membre del cos tècnic del Benjamí del Vallès Oriental i ha completat aquest dissabte els seus cinquens Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala. La peculiaritat del cas de Vázquez és que d'aquestes cinc participacions, dues han estat com a jugador i tres com a entrenador, una efemèride molt destacada tenint en compte que l'entrenador del Montornès té només 18 anys. Aquesta és la seva història.

Et vas convertir en entrenador de Selecció Comarcal molt jove, amb 15 anys. Com et va arribar aquesta oportunitat?

Vaig participar als Comarcals com a Infantil i com a Cadet de 2n any, i quan vaig ser Cadet vaig començar a portar un equip de Benjamins. La temporada següent, quan vaig passar a ser Juvenil, ja no tenia la possibilitat de jugar més Comarcals, va ser aleshores quan em van oferir la possibilitat de passar a portar un equip Benjamí arran del compromís que havia mostrat durant els 4 anys que havia anat a entrenar. Em van oferir la possibilitat d’entrenar una Selecció i jo vaig estar encantat. Ara ja és el tercer any que vinc com a entrenador.

Com et vas sentir quan et van proposar convertir-te en tècnic del Vallès Oriental?

Va ser tot un orgull. Com a jugador, vaig gaudir molt d’aquesta experiència, i poder-la viure des d’un altre punt de vista, va ser una gran notícia que em va alegrar moltíssim. Aconsegueixes veure el campionat des de dues perspectives molt diferents. És un altre món, però et permet gaudir igualment d’aquesta gran festa.

Has participat als Comarcals com a jugador i ara com a entrenador. Hi ha molta diferència pel què fa a la forma com es viu l’esdeveniment? 

Quan ets entrenador, te n'adones de tot el que veus com a jugador. Quan ets jugador, l’única cosa que creus que has de fer és intentar fer-ho bé als entrenaments perquè es fixin amb tu, i després, si tens sort, venir aquí, donar-ho tot sobre la pista i gaudir de l’esdeveniment. Quan ets entrenador és molt diferent. Veus que hi ha moltíssima feina al darrere, te n'adones de la complexitat d'arribar fins aquí, perquè passen moltíssims nens pels entrenaments i no tots arriben als Comarcals. En general, ho veus tot d’una manera totalment diferent. 

Si poguessis escollir, quin dels dos rols preferiries per tornar a participar en uns Comarcals?  

Penso que jo, que he tingut la sort de poder viure l’experiència des dels dos punts de vida, em quedo amb la de jugador, ja que crec que és una experiència fantàstica que s’ha de viure. I, com a entrenador, també ho gaudeixes, però quan estic a la banqueta, per exemple, a vegades hi ha molts moments en què m’agradaria saltar a la pista i posar-me a jugar. Ho recordo com una gran experiència, i a vegades penso que m’agradaria molt tornar a gaudir d’aquests Comarcals com si estigués en la pell dels més petits. 

Tenies experiència prèvia com a entrenador abans que et proposessin la feina de tècnic del Vallès Oriental?

Sí, de fet feia dos anys que entrenava un equip Benjamí. Aleshores, quan vaig passar a ser Juvenil de primer any, va ser quan el Ricard Liñán (delegat del Vallès Oriental) em va oferir aquesta possibilitat. En aquells dos anys amb el Benjamí, em vaig formar molt i em vaig treure la titulació. Venir amb la Selecció als Comarcals també m’ha servit aquestes tres darreres temporades per continuar formant-me, aprenent i creixent en tots els aspectes. 

En total, quants Comarcals portes ara?

Ara mateix porto 5 comarcals, 3 com a entrenador i 2 com a jugador.

Ara que ja ets un entrenador consolidat, quin és el teu objectiu a curt termini en aquesta festa del futbol sala català?

Actualment, el meu objectiu principal és seguir gaudint, perquè al cap i a la fi és l’essència i l’esperit d’aquests Campionats. Tant de bo, això es pugui repetir l’any que ve. Un cop comences i agafes el gust d’entrenar, és molt difícil deixar-ho. Necessites fer-ho i gestiones el teu temps com sigui per poder-ho dur a terme i per portar un equip.    

Tota la informació relacionada amb la 8a edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala està disponible a través del banner que hi ha a la portada de Futbol Sala del web federatiu, o bé, fent clic aquí.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.