A partir de la temporada 2025/2026 serà obligatori haver obtingut el Certificat d’Actualització i Reciclatge per disposar de llicència d’entrenador/a
Notícies Generals | 12/04/2024
Des de l'Àrea Tècnica de l'FCF s'ofereixen diverses jornades de formació totalment gratuïtes per a assolir la càrrega lectiva obligatòria de 15 hores cada 3 anys.
A partir de la temporada 2025/2026 serà obligatori haver obtingut el Certificat d’Actualització i Reciclatge per disposar de llicència d’entrenador/a

A partir de la temporada 2025/26 serà obligatori haver obtingut el Certificat d’Actualització i Reciclatge per tal de continuar disposant de llicència federativa d'entrenador/a, d'acord amb el previst a la Convenció Europea d'Entrenadors/es de Futbol de la UEFA, de la qual l'RFEF n'és signatària, i de conformitat amb el que disposa l'article 170.2 del seu Reglament General. Aquest certificat està expedit per l'Escola Nacional d'Entrenadors de l'RFEF i regulat per mitjà del Comitè d'Entrenadors de l'RFEF. 

Aquest és un requisit unificat, tant per a les formacions federatives de qualsevol pla formatiu, com per a les formacions acadèmiques de CFGM i CFGS com a tècnic d'esport i tècnic superior d'esport en futbol/futbol sala (inclòs el certificat de superació del cicle inicial). És obligatori per a les titulacions de totes les modalitats (futbol, futbol sala i futbol platja) i també per a les titulacions d'entrenador/a de porters/es.

La formació contínua té com a objectiu actualitzar les competències dels entrenadors/es i tècnics/ques i promocionar l'aprenentatge continuat amb els màxims estàndards de qualitat. Des de l'Àrea Tècnica de l'FCF s'ofereixen diverses jornades i cursos d'actualització i reciclatge totalment gratuïts i en format presencial per a totes les titulacions, federatives i acadèmiques, a excepció de les següents quatre llicències: UEFA PROUEFA FUTSAL BGK B i GK A. Aquestes quatre titulacions es reavaluaran exclusivament a través de l'Escola Nacional d'Entrenadors de l'RFEF. Els entrenadors/es que disposin de Llicència UEFA o del Diploma de Reconeixement de Competències UEFA no obtindran el Certificat d'Actualització i Reciclatge, sinó que renovaran directament la Llicència UEFA o el Diploma de Reconeixement de Competències UEFA.

CERTIFICAT D'ACTUALITZACIÓ I RECICLATGE
FORMACIONS D'ACTUALITZACIÓ I RECICLATGE - FUTBOL AQUÍ
FORMACIONS D'ACTUALITZACIÓ I RECICLATGE - FUTBOL SALA AQUÍ

L'obligació d'acreditar l'esmentada formació contínua s'exigirà amb una periodicitat de tres anys, i la càrrega lectiva corresponent serà de 15 hores. Així doncs, tots els entrenadors/es i tècnics/ques hauran d'acreditar 15 hores de formació cada tres anysper tal d'obtenir el Certificat d'Actualització i Reciclatge. Les 15 hores de formació contínua es podran computar en diferents jornades de, com a mínim 5 hores, que seran acumulables per tal d'assolir el còmput requerit.

CÀRREGA LECTIVA DE FORMACIÓ CONTÍNUA A REALITZAR
TITULACIONS DE FUTBOL 15 HORES
TITULACIONS DE FUTBOL SALA 10 HORES DE FUTBOL + 5 HORES DE FUTBOL SALA 15 HORES DE FUTBOL SALA
TITULACIONS DE FUTBOL PLATJA 10 HORES DE FUTBOL + 5 HORES DE FUTBOL PLATJA 15 HORES DE FUTBOL PLATJA
TITULACIONS D'ENTRENADOR/A DE PORTERS/ES 10 HORES DE FUTBOL + 5 HORES D'ESPECIALITSA DE PORTERS/ES 15 HORES D'ESPECIALISTA DE PORTERS/ESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.