Agònica victòria de Catalunya a la tanda de penals
F. Platja | 31/07/2021
La Selecció Catalana Juvenil masculina de futbol platja empata a 5 en els últims trenta segons davant la Comunitat Valenciana i obté la victòria i la cinquena plaça del Campionat d’Espanya que s’ha jugat a Cadis.

4 5 - 5 2
COMUNITAT VALENCIANA
Enric Brunat, Alejandro Mayral, Marc López, Soleiman Batis, Riduan El Bassri. També han jugat: Daniel Pastor, Aleix Curiel, Alex López, Sulaiman Agbalou, Cristian Rodríguez i Marc Borràs.
Javier Ramírez, Alex Mondejar, Alejandro Pérez, Aitor Saez, Anatoly Smekhunov. També han jugat: Francisco Nicolás Rodríguez, Julio Rodríguez, Manuel Frias, Jorge Soriano, Marc Cano, Rubén Carretero i Mario González.
Alejandro Mayral (1-0, 1’); Riduan El Bassri (2-1, 14’); Soleiman Batis (3-2, 21’); Soleiman Batis (4-5, 36’); Cristian Rodríguez (5-5, 36’). Penals: Alejandro Mayral (1-0); Riduan El Bassri (2-1); Marc Borràs (3-2); Marc López (4-2).

Aitor Saez (1-1, 3’); Jorge Soriano (2-2, 16’); Anatoly Smekhunov (p. 3-3, 26’; 3-4, 32’); Alejandro Pérez (3-5, 36’). Penals: Anatoly Smekhunov (1-1); Rubén Carretero (2-2); Jorge Soriano (3-2); Marc Cano (4-2).

Entrega i coratge son els qualificatius més adients per definir el darrer partit de la Selecció Catalana Juvenil masculina de futbol platja enfront la Comunitat Valenciana. En el duel per al cinquè lloc, Catalunya ho ha donat tot per la victòria. La forta calor de les 16.00 hores a la Playa de la Victoria de Cadis i l’esgotament físic que ha suposat aquest Campionat d’Espanya s’han notat en diferents instants del partit. Tanmateix, tot i perdre l’avantatge i veure com els valencians remuntaven el partit en el tercer període, els catalans han tret energia d’on no quedava per empatar en els últims trenta segons i enviar el partit a la pròrroga.

Alejandro Mayral ha insuflat ànims al primer minut en marcar des de camp propi. El mateix Mayral ha gaudit d’una gran ocasió en rematar una xilena de Marc López. I del possible segon gol català a l’empat en una pèrdua del porter Enric Brunat. En una confusió a dos minuts per al descans, Jorge Soriano ha afusellat la porteria catalana per establir l’1-2. A poc a poc, Catalunya s’ha anat refent i, des de mig camp Riduan El Bassri ha posat les taules en el marcador. Mentre Cristian Rodríguez i Sulaiman Agbalou es desesperaven enviant pilotes al pal, Enric Brunat no s’ha cansat de fer aturades espectaculars. El 3-2 ha sorgit de la màgia de l’especialista en xilenes, Soleiman Batis, qui ha marcat un dels millors gols en una mitja xilena-volea que ha executat de primeres.

Anatoly Smekhunov ha tornat a posat la igualada, primer mitjançant un penal, i després amb un xut creuat. Alejandro Pérez ha ampliat la diferència rematant de cap en un servei de banda en l’últim minut. Així, aquest 3-5 semblava el resultat final, però Catalunya ha tret l’orgull i la força necessàries per empatar en només trenta segons. Soleiman Batis ha marcat el quart en treure de mig camp i Cristian Rodríguez ha desfermant l’eufòria aprofitant una pèrdua dels valencians dins l’àrea i marcant a porteria buida.

La pròrroga ha finalitzat amb el mateix resultat i el duel s’ha resolt a la tanda de penals. La Juvenil ha estat la més encertada, marcant els quatre gols llençats; mentre que la Comunitat Valenciana ha fallat l’últim llançament i Enric Brunat ha aturat el penúltim. Així doncs, Catalunya finalitza el Campionat d’Espanya Juvenil de futbol platja en cinquena posició, amb dues victòries i una derrota. El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, acompanyat del vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó, han presenciat el partit en directe.