Aliments que reforcen el sistema immunitari
Mutualitat FCF | 29/06/2020
Una bona alimentació enforteix el nostre sistema immunitari, proporcionant-nos energia i nutrients per a les nostres cèl·lules sanes.
Aliments que reforcen el sistema immunitari

Els temps han canviat i a tots ens preocupa, encara més, la salut. És necessari, més que mai, tenir coneixement sobre els aliments que ingerim per tal de mantenir el nostre sistema immunitari en perfectes condicions.

Cap aliment cura, però una bona alimentació enforteix el nostre sistema immunitari, proporcionant energia i nutrients a les nostres cèl·lules sanes. Per fer-nos una idea, és el nostre exèrcit intern encarregat de defensar-nos ràpidament de qualsevol atac extern, i capaç de crear anticossos per protegir-nos a llarg termini. Una alimentació sana i equilibrada ajuda a mantenir el nostre cos sa i fort, preparat per combatre la batalla contra qualsevol patologia.

Hidratació i coronavirus

La hidratació és igual d’important, ja que la mucosa sana i hidratada serà primera barrera física a la qual el virus farà front i li costarà més entrar que en una mucosa seca i irritada. Per això, mantenir-nos hidratats és importantíssim. Begudes com el suc natural, infusions o gelatines també ens ajudaran, així com qualsevol aliment amb alt percentatge d’aigua, com fruites i verdures.

El sistema immunitari

El nostre sistema immunitari no només afecta la nostra condició física general, també l’emocional. Hem de cuidar el nostre ànim, sentir-nos positiu, forts i actius com a esportistes. Tot això, amb un bon descans, ens ajudarà a plantar cara de la millor manera possible a qualsevol virus.

Recordem que el sistema immunològic és l’encarregat de la defensa de l’organisme contra patògens com bacteris, virus, fongs i reacciona contra les cèl·lules canceroses i elements estranys. Per combatre i preveure malalties és indispensable mantenir un sistema immunològic fort.

Taula d’aliments amb els nutrients relacionats amb el sistema immunitari

El sistema immunitari és una xarxa complexa de cèl·lules i compostos químics que ajuden a defensar el cos contra les infeccions. Una gran quantitat de nutrients estan involucrats en donar suport al nostre sistema immunològic per a què funcioni i puguem lluitar contra les infeccions. Mantenir una dieta saludable i variada és la millor manera d’obtenir tots els nutrients importants pel sistema immunològic i per la resta del cos.

NUTRIENT PAPER EN EL SISTEMA IMMUNITARI ALIMENTS
VITAMINA A Dona suport a les cèl·lules T (un tipus de glòbul blanc que ajuda a identificar els patògens). El fetge, la llet sencera i el formatge són fonts dietètiques de retinol. Vegetals de fulla verda fosca i fruites i vegetals de color taronja, com les pastanagues, el meló i la papaia són fonts dietètiques de carotenoides que el cos pot convertir en vitamina A.
VITAMINA B6 Ajuda a produir noves cèl·lules immunes, metabolitza els anticossos i ajuda a les cèl·lules immunes a comunicar-se. Aus de corral, peix, cereals per esmorzar, rovell d’ou, extracte de llevat, faves de soja, llavors de sèsam i algunes fruites i verdures com el plàtan, alvocat i pebrot verd.
VITAMINA B12 Ajuda a produir noves cèl·lules immunes. Carn, peix, marisc, llet, formatge, ous i cereals per esmorzar.
VITAMINA C Ajuda a les cèl·lules immunes a atacar els patògens, ajuda a eliminar les cèl·lules immunes velles del lloc d’infecció i ajuda a mantenir la pell, la nostra barrera externa contra la infecció.

Cítrics, nabius i groselles negres, fruits vermells, maduixes, papaia, kiwi, vegetals verds, pebrots i tomàquets.

COURE Ajuda a protegir i alimentar les cèl·lules immunes. Pa, cereals per esmorzar, arròs, quinoa, carn, peix i marisc, llegums, alvocat, fruits secs, nous i llavors.
VITAMINA D El paper no està clar, però un nivell baix està associat amb un resposta immune reduïda. Peix blau, ous, cereals enriquits per esmorzar, productes làctics enriquits.
FOLAT Ajuda a produir noves cèl·lules immunes. Vegetals verds, llegums, taronges, nous i llavors, formatges, pa i cereals enriquits per l’esmorzar.
FERRO Ajuda a mantenir la salut de les cèl·lules immunes.

Triperia, carns vermelles, fesols, llegums, nous i llavors, peix, quinoa, pa integral i fruits secs.

SELENI Ajuda a produir noves cèl·lules immunes i pot ajudar a enfortir la resposta a la infecció. Nous i llavors, ous, despulles, aus, peixos i marisc.

 

Consells saludables

  • Alimentat equilibradament amb un consum alt de fruites i verdures, així com proteïnes i carbohidrats.
  • Prendre de 6 a 8 gots d’aigua diaris. L’aigua és essencial per realitzar totes les funcions del nostre cos.
  • Les vitamines A, C i E són importants, així com el Ferro, Zinc i Seleni.
  • Controla l’estrès.
  • Descansa adequadament, de 7 a 8 hores.
  • Fer exercici controlat.
  • Fuig dels químics, colorants, edulcorants artificials i menjars enllaunats.
  • Mantenir-se positiu i de bon humor. Somriure vàries vegades al dia.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.