Alt voltatge en el tancament del Clínic d'Entrenadors de futbol sala
Comitè Entrenadors | 19/06/2022
La segona jornada del Clínic d’Entrenadors ha comptat amb la presència de quatre entrenadors de l’elit nacional com els dos tècnics que ahir van aconseguir un lloc a la final de lliga, el del Manzanares Quesos El Hidalgo i el del juvenil del Palma Futsal.
Alt voltatge en el tancament del Clínic d'Entrenadors de futbol sala

Els gairebé 100 assistents al Clínic d’Entrenadors van gaudir ahir de quatre ponències teòriques i dues de pràctiques i avui tanquen la formació amb tres conferències i quatre instructors més a l’Auditori del Centre Cultural de Martorell. La segona i darrera jornada del Clínic ha arrencat amb una breu intervenció del Director General de la Federació Catalana de Futbol i Director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle. Calle ha agraït l’assistència de tots els inscrits al Clínic i també a tots els ponents.

A continuació, ha iniciat la primera ponència l’entrenador del Barça, actual campió d’Europa i finalista del playoff de la Primera RFEF Futsal, Jesús Velasco. El tècnic toledà ha detallat el procés d’anàlisi que ell dur a terme en el seu equip. Velasco ha explicat que s’encarrega personalment d’analitzar el joc del seu conjunt després de cada partit i el seu assistent fa l’anàlisi dels rivals. A més, ha dividit l’anàlisi que realitza en tres parts: el de tàctica individual, el de tàctica col·lectiva i el del model de joc. A partir de les conclusions que extreu Velasco de cada anàlisi crea i realitza exercicis per a corregir i millorar. Com a mostra per a una millor comprensió i interiorització del procés, Jesús Velasco ha projectat el primer partit de la semifinal del playoff que va guanyar aquesta setmana a la pista del Viña Albali Valdepeñas per 0 a 1.

Posteriorment, els entrenadors del primer equip del Palma Futsal, Antonio Jesús Vadillo i l’entrenador del juvenil del mateix club, Oscar Tesías, han impartit una ponència sobre la metodologia del model de joc fixat en tots els equips del club. Vadillo ha introduït el discurs amb el detall de l’organigrama del Palma Futsal, per a mostrar que tenen altres disciplines esportives i molts clubs filials a l’illa de Mallorca, que els serveix per a nodrir-se. L’entrenador del primer equip mallorquí ha explicat que els fonaments bàsics com l’orientació del cos o els controls i els principis de joc amb sistemes ofensius de triangles i dualitats o defensius amb una pressió molt activa i agressiva, que marca el club són innegociables en tots els equips i d’aquesta manera els jugadors saben perfectament què han de fer i com han de jugar, inclús si pugen a un equip superior. La segona meitat de la ponència l’ha dirigit Oscar Tesías, que ha explicat la feina que realitzen amb els juvenils al Palma Futsal, des de l’inici de temporada amb la presentació, coneixença íntima i fixar pautes, fins a l’assoliment dels valors i coneixements que el club desitja.

Finalment, ha clausurat el Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala 2022 amb la novena conferència, Juanlu Alonso, entrenador del Manzanares Quesos El Hidalgo. Alonso ha fet una exposició teòrica sobre la metodologia d’entrenament centrada en l’atac posicional. En aquesta ponència, el tècnic madrileny ha repassat i profunditzat en els fonaments individuals bàsics de la tàctica col·lectiva com la finta, l’amenaça al defensor, els moviments previs al moviment de pilota i les desmarcades. També ha treballat els fonaments tàctics col·lectius en el sistema ofensiu 3-1 amb pivot, els quals són el concepte d’amplitud, els moviments per a desajustar la primera línia defensiva, els moviments del pivot i els moviments d’ajuda al pivot quan fixa la pilota. Per acabar, Juanlu Alonso ha exposat als assistents al Clínic, diferents exercicis que permeten treballar els conceptes teòrics anteriorment detallats.

Tota la informació sobre l’11a Festa del Futbol Català es pot consultar a l’apartat específic de la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol o bé, fent clic AQUÍ.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.