Andalusia sub 16 debuta amb una victòria molt treballada al Campionat d'Espanya
FS Notícies | 27/12/2019
La Selecció d'Andalusia sub 16 s'ha endut el primer triomf d'aquestes fases prèvies davant la Selecció de Navarra amb un partit molt competit fins al final amb el definitiu 4 a 2.

ANDALUSIA
4 - 2
NAVARRA
ANDALUSIA
Raquel Barea, Beatriz de la Plaza, Davinia Riestra, Teresa Velasco, Helena Romero, Esperanza Velasco, Lucía García, Lucía Domínguez, Tamara Estevez, Nerea Martínez, Paula Sanz i Rocío Molina
NAVARRA
Andrea Radu, Maialen Pérez, Angela Marsal, Lucía Mora, Leire Pérez, Ruth Arza, Hermosa Coll, Amai Sanez, Lucía Vitas, Ana Urtasun, Olatz Oneca i Nahia Zabalegui
1-1 Paula Sanz (10'); 2-1 Davinia Riestra (17'); 3-1 Raquel Barea (30'); 4-2 Davinia Riestra (39').

0-1 Hermosa Coll (3'); 3-2 Ruth Arza (39').
Paula Sanz (18')

-
Adrià Acero i Adrià Gelonch (àrbitres) i Ana Carretas (jutge de taula)

Espectadors: 300 persones

Emoció fins al final en un partit vibrant. Andalusia s’endú els 3 primers punts del Campionat d’Espanya en un partit competit i ajustat on Navarra s’ha col·locat per davant del marcador però Andalusia ja ha remuntat abans del descans. A la segona part, Navarra ho ha provat fins a l’últim segon, complicant la vida en tot moment a una selecció andalusa que no ha pogut sentenciar el matx fins als darrers segons de l’enfrontament. D’aquesta manera, Andalusia suma els 3 primers punts i es col·loca al capdavant de la classificació. Demà, a partir de les 10.00 hores i en directe a través de la Federació Catalana de Futbol, serà el debut de Catalunya sub 16 femenina de futbol sala que s’enfrontarà davant les andaluses.

Andalusia remunta el gol de Navarra. El primer partit d’aquestes fases prèvies dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques ha començat amb nervis i moltes impressions, pròpies del debut a la competició. Les navarreses han dut a terme una forta pressió a la sortida de pilota andalusa, i fruit d’una bona acció, Hermosa Coll ha obert la llauna del marcador, fent embogir les desenes d’aficionats de Navarra que s’han traslladat a Malgrat de Mar. Aquest gol inicial ha fet reaccionar a la Selecció andalusa, que al minut 5 ha tingut la primera clara ocasió amb un fort xut d’Esperanza Velasco. L’avantatge de Navarra s’ha mantingut fins a l’equador del primer temps quan Paula Sanz ha posat les taules al marcador. Han estat els millors moments d’Andalusia, recuperant pilotes en zones perilloses i fins i tot, Nerea Martínez ha estavellat la pilota al pal. La remuntada ha arribat a pocs minuts abans del descans quan Davinia Riestra ha col·locat el 2-1 a l’electrònic, resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

Màxima igualtat i emoció fins a l’últim segon. Navarra ha estat còmode durant la segona part, ha estat dins del partit en tot moment i s’ha mantingut amb vida fins a l’últim minut. Mentre que Andalusia ha pujat línies de pressió a l'inici de la represa intentant incomodar a les rivals, però no ho han aconseguit, ja que Navarra s’ha mostrat amb confiança i fins i tot, ha provocat algun dubte a la selecció andalusa. La tranquil·litat ha arribat quan a l’equador de la segona part, Paula Sanz ha marcat el 3 a 1. Aquest gol no ha trastocat el pla de les navarreses, que al minut 36 han sortit amb portera-jugadora i ha tingut efecte. I és que al 39’, Ruth Arza ha escurçat diferències posant emoció fins al darrer instant quan, ja a la desesperada, Andalusia ha sentenciat amb el definitiu 4 a 2.

El primer partit de les fases prèvies del Campionat d’Espanya ha comptat amb les presències del director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Jose Miguel Calle; del cap del CTAFS de l’LCFS, Marcelino Blázquez; del directiu de la Federació Catalana de Futbol, Albert Montull; del secretari del Comité Nacional de Futbol Sala de la Real Federació Espanyola de Futbol, Paco Sedano; de la seleccionadora nacional femenina de futbol sala, Clàudia Pons; del president de la Federació de Navarra de Futbol, Rafa Del Amo; i el president de la Federació d’Andalusia de Futbol, Pablo Lozano.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada de futbol sala del portal web, o bé, fent clic aquí.