Antxon Uzcudun, tota una vida al costat de l'arbitratge català
Notícies Generals | 20/10/2023
En l'11a Nit de l'Arbitratge català s'han entregat 7 premis especials i s'ha distingit a Josep Tió pels seus 50 anys d'entrega al CTA, així com 4 professionals amb més de 25 anys de trajectòria al Comitè.
Antxon Uzcudun, tota una vida al costat de l'arbitratge català

En l'espai per als Premis Especials de l'11a Nit de l'Arbitratge s'han guardonat a 7 professionals per la seva transcendència i trajectòria en el Comitè Tècnic d'Àrbitres de l'FCF. L'auditori de l'Hotel Melià de Sitges ha reconegut amb ovacions la tasca de les personalitats distingides: 

Antxon Uzcudun

"Una gran persona molt propera", "tot el que he après de l'arbitratge és gràcies a ell: és un referent", "la teva saviesa i coneixement han fet gran el CTA". Aquestes són algunes de les afirmacions que declaren companys que han treballat colze a colze amb l'Antxon Uzcudun al CTA de l'FCF. Un professional molt estimat a la casa que pràcticament ha desenvolupat tot els papers de l'auca dins l'arbitratge català. Als terrenys de joc, Uzcudun va arribar a xiular partits de la Segona Divisió A, i als despatxos, va ser vicepresident del CTA de l'FCF al costat del president del Comitè, Francesc Casajuana. L'any 2009 es tornà a incorporar a la Comissió Executiva del CTA, aquest cop per acompanyar el nou president, Xavier Moreno. Tota una vida al costat de l'arbitratge català. 

Ricard Vicente

Referent en la informació del futbol territorial català. Ricard Vicente capitaneja el programa diari Catalunya Futbol i el programa dominicial Marcador Catalunya, tots dos a Ràdio Marca Barcelona. El primer ha complert enguany els 4.000 programes, mentre que el segon compta amb una trajectòria de 30 anys de retransmissions de futbol territorial català, amb especial sensibilitat per l'arbitratge i totes les seves derivades. 

Roger Sales

La seva incorporació al CTA de l'FCF data de l'any 2000, quan Roger Sales complia els 14 anys. Sales va dirigir partits a la tercera Divisió fins que l'any 2014 s'incorpora al cos d'informadors de l acsa, i l'any 2016 agafa les regnes del CTA de l'Anoia com a delegat de la comarca, on hi ha treballat amb dedicació 7 temporades. 

Jordi Jaldón

Més de 25 anys dedicats a l'arbitratge, Jordi Jaldón es va incorporal al CTA l'any 1997 per dirigir partits als terrenys de joc. Un cop va penjar el xiulet, es va convertir en informador arbitral i sotsdelegat del CTA a Girona. Els últims anus ha exercit com a delegat del CTA a Vic i responsable arbitral a la comarca d'Osona. 

Josep Anton Hernández

Es va incorporar al CTA l'any 1997 i va arribar a arbitrar partits a la Segona Divisió 'B'. Josep Anton Hernández va fer un parèntesi en la sev atrajectòria arbitral per motius professionals quan va marxar a l'estranger però quan va tornar a casa es va bolcar en la seva passió i realitzà tasques com a informador arbitral i formador a la delegació del CTA de Sabadell. En els darrenys anys ha desenvolupat les funcions com a delegat del CTA al Vallès Occidental-Terrassa. 

Esteve Blanchart

La seva incorporació al CTA data de l'any 1994. Després d'una trajectòria dil·latada com a àrbitres, Blanchart ha estat informadir i delegat del CTA al Penedès-Garraf fins aquest mateix estiu. Cal destacar que Esteve Blanchart va retirar-se de l'arbitratge als 56 anys (situació especial), un fet extraordinari amb pocs precedent e l'arbitratge de casa nostra. 

Sergi Santos

Pertany al CTA des de l'any 1993. Santos ha estat àrbitre principal, àrbitre assistent específic, informador, delegat del CTA al Baix Llobregat i fins a aquest 30 de setembre, membre de la Comissió Executiva del Comitè Tècnic d'Àrbitres com a responsable de l'àrea de Compliment Formal. 

Una vida al servei de l'arbitratge català

En l'11a Nit de l'Arbitratge català, el CTA de l'FCF ha distingit 4 professionals que han complert 25 anys al servei del Comitè i Josep Tió i Torras, amb 50 anys de trajectòria al CTA. 

En l’apartat de 25 anys d’afiliació, els premiats han estat les següents persones:

25 ANYS AFILIATS AL CTA DE L'FCF
 CARLOS ALBELDA
JOEL GURRERA
ELICINIO LÓPEZ
VÍCTOR SÁNCHEZ

Menció especial per a Josep Tió, qui ha rebut un reconeixement pels seus 50 anys d'entrega en cos i ànima a l'arbitratge català. Tota una vida al costat del Comitè Tècnic d'Àrbitres, primer com a àrbitre de Tercera Divisió, després com a informador, i posteriorment en la seva tasca com a delegat del CTA a la comarca d'Osona, en dues etapes diferents. La primera, al costat de l'expresident del CTA de l'FCF, Francesc Casajuana, i en la darrera, al costat de l'actual director, Xavier Moreno

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.