Aragó arrasa la selecció valenciana
Notícies Generals | 21/01/2017
La Selecció aragonesa sub 19 masculina de futbol sala ha golejat València per 4 gols a 12 en un partit en el que els valencians no han tingut cap opció.

VALÈNCIA, 4: Alejandro Colomer, Enrique Morro, Álvaro Tomás, Pau Belles, Pablo Márquez. També han jugat: Ramon Pérez, Fernando Valero de Palma, Alfonso Sebastià, Gonzalo Castejón, Unai Muñoz, Rafael Alfonso i Álvaro Llopis.

ARAGÓ, 12: Iván Guajardo, Alex Gómez, Jesús Sancho, Diego Sancho, Jorge Tabuenca. També han jugat: Adrián Pereira, Aitor Abenia, Jorge Obis, Ángel Rodríguez, Diego Pardo, Oscar Chaparro i Marcos Forga.

Gols primera part: Enrique Morro (1-0, 40 segons); Diego Sancho (1-1, 1’); Álvaro Tomás (p.p. 1-2, 3’); Diego Sancho (1-3, min. 7); Aitor Benia (1-4, min. 9); Jesús Sancho (1-5, min. 9); Jesús Sancho (1-6, min. 11); Fernando Valero de Palma (2-6, min. 14); Diego Sancho (2-7, min. 16).

Gols segona part: Diego Pardo (2-8, min. 23’); Jorge Tabuenca (2-9, min. 26’); Pau Belles (3-9, min. 27’); Jorge Tabuenca (3-10, min. 33’); Jesús Sancho (3-11, min. 35’); Gonzalo Castejón (4-11, min. 37’); Aitor Benia (4-12, min. 40).

Targetes grogues: Jorge Obis (12’); Fernando Valero de Palma (16’); Alex Gómez (29’); Alejandro Colomer (34’).

Àrbitres: Javier Cano Gálvez i Iván López Galiano.

Àrbitre Assistent: Enrique Rascón Lozano.

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

La segona jornada del Campionat d’Espanya sub 19 masculí de futbol sala ha començat amb una València que ha imposat una pressió molt alta i una gran intensitat. De fet, Enrique Morro ha obert el marcador als 40 segons de partit i tot feia presagiar que el duel seria molt igualat, com el que van disputar ahir divendres davant Andalusia. Tanmateix, Aragó ha reaccionat molt ràpid i només 20 segons després ha empatat gràcies a Diego Sancho, que ha aprofitat una sèrie de rebots per col·locar la pilota allà on no arriba el porter (1-1). A partir d’aquí, totes les jugades que han provat de fer els aragonesos els hi ha sortit i, per això, ha estat molt superior a València.

El porter valencià ha salvat un parell d’ocasions claríssimes, però no ha pogut fer res davant l’embranzida d’Aragó, que ha dóna la volta al partit en qüestió de pocs minuts. En un servei de banda, prop de la porteria, Álvaro Tomás ha tocat la pilota i al seu porter se li ha escapat (1-2). En la jugada posterior, València ha tingut un mà a mà amb el porter aragonès, però tampoc li ha pogut treure profit.

Els primers cinc minuts de partit han estat totalment bojos, en els que cap dels dos equips ha pogut controlar el joc. Això ha generat moltes ocasions per ambdues seleccions, però qui ha ampliat distàncies ha estat Diego Sancho amb un fort xut (1-3). València ha demanat temps mort per donar aire als seus jugadors, que just després han disposat de dues transicions ofensives molt clares però que no les han executat correctament. Aragó ha tornat a colpejar amb una bona finalització d’Aitor Abenia després de guanyar diversos rebots (1-4). Un minut més tard, Abenia s’ha tornat a lluir fent una gran assistència al segon pal per a Jesús Sancho, que només ha hagut d’empènyer la pilota a porteria buida (1-5).

Aragó ha guanyat tots els duels individuals gràcies a la seva intensitat i ha donat un gran espectacle. Un dels gols del partit ha estat el segon de Jesús Sancho, ja que ha marcat des de 15 metres, pràcticament sobre la línia de mig del camp (1-6). A la pista només ha jugat un equip, ja que els aragoneses han tingut un 100% d’eficàcia de cara a gol, que en cap moment s’ha conformat i sempre han volgut més. València ha marcat en una bona jugada individual de Fernando Valero de Palma, que ha culminat amb un xut que s’ha col·lat per sota les cames del porter (2-6). Abans de la mitja part, Aragó ha tornat a agafar embranzida i Diego Sancho ha fet el setè en una ràpida acció en la que s’ha girat cap a la banda esquerra i ha finalitzat amb molta qualitat (2-7).

Després d’un primer temps sense control i amb moltíssimes ocasions a banda i banda, la segona part ha començat més tranquil·la i amb poques ocasions. Però la calma ha durat poc, ja que a la primera ocasió d’Aragó la convertit en el vuitè gol, obra de Diego Pardo. Per tal d’evitar un possible empat a punts amb les altres seleccions, Aragó ha seguint insistint per ampliar, encara més, l’avantatge i així tenir la màxima diferència de gols a favor possible. Així doncs, amb la mateixa intensitat i ganes que ens els primers vint minuts, els prop de 400 espectadors del pavelló han gaudit d’un gran nombre de gols. Jorge Tabuenca  ha marcat el 2-9, i un minut després, en una bona jugada de l’equip valencià, Pau Belles ha fet pujar el 3-9. A falta d’onze minuts per al final, els col·legiats han assenyalat penal a favor dels valencians, però Pablo Márquez no ha estat encertat i el porter aragonès ha aturat molt bé el seu llançament.

Aleshores, els valencians han sortit a jugar de 5 amb l’estratègia del porter-jugador. La primera ocasió amb aquest sistema ha tornat a ser per Aragó, que ha desaprofitat un llançament a porteria buida. En la següent jugada, però, una recuperació de Jorge Tabuenca ha servit per fer el 3-10. Tot i l’ampli resultat, els aragonesos no han baixat el ritme en cap moment i han seguit ampliant l’avantatge amb el gol de Jesús Sancho a porteria buida, després de l’assistència que li ha fet Diego Pardo en agafar un rebot que havia anat al travesser. En una transició de València, Gonzalo Castejón ha marcat el gol de l’honor en una rematada que ha entrat molt a poc a poc després que el porter aragonès l’hagués tocat lleugerament. I quan ja només quedaven vuit segons per acabar el matx, Aitor Abenia ha culminat l’espectacle amb el dotzè gol de falta directe.

Al partit ha assistit el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; els directius de la LCFS i la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu de la LCFS i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el directiu i delegat de la FCF al Bages-Berguedà, Esteve Olivella; i el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez.