Assistència Federativa a la presentació del 'Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030'
Futbol Femení | 28/02/2024
Susanna Puell, membre de la Junta Directiva i de la Comissió Femenina de l’FCF i Jaume Plaza, directiu responsable de relacions institucionals de l'FCF van assistir a l’acte
Assistència Federativa a la presentació del 'Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030'
Fotografia de la presentació. Font: Govern (Pep Balcells)

El Centre d’arts digital IDEAL Barcelona va ser la seu ahir on el Govern va presentar davant de més de 250 persones, 70 mesures pràctiques per impulsar i accelerar l’esport femení català. Les accions són un treball conjunt d’Esportcat-Generalitat de Catalunya amb el sector esportiu i s’emmarquen en el “Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030”.

En el marc del Pla, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha anunciat que Esportcat realitzarà tres iniciatives concretes en diferents camps. Per una banda, es farà un nou i pioner estudi sobre l’abandonament de l’esport en etapa adolescent per conèixer els motius pels quals les noies, i també els nois, en aquest moment vital decideixen deixar de fer esport. També ha explicat que es realitzarà el fòrum “Canviar imaginaris en l’esport” amb participació arreu del territori català i, finalment, una campanya de comunicació multicanal sobre esport femení.

El pla d’impuls forma part del conjunt d’actuacions de la “legislatura de l’esport femení, amb la qual vam arribar per transformar i sacsejar” aquest àmbit i donar-li visibilitat. En aquest sentit, Anna Caula ha destacat que “les llicències femenines han augmentat un 20% del 2021 al 2023” i que el Govern ha “multiplicat per 8 el suport als clubs, un acompanyament per arribar a més entitats i per reforçar les seves estructures”. També ha recordat iniciatives innovadores com la iniciada per la Federació Catalana de Futbol, la campanya “Orgullosa”, dedicada a totes les nenes, noies i dones del futbol i futbol sala català.

Durant la presentació, s’ha fet una tertúlia amb la presència de Maica Garcia, jugadora de waterpolo del CN Sabadell; Aurora Bravo, presidenta de la UE Santboiana, i Laia Tudel, periodista esportiva i comissària de l’exposició ‘Jugo com una nena’.

L’explicació dels detalls i procés participatiu que s’ha seguit per elaborar el pla ha anat a càrrec d’Anna Rovira Puig, consultora en gènere i esport i col·laboradora del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE, de l’INEFC), Susanna Soler Prat, professora de l’INEFC i coordinadora del GISEAFE, i Anna Vilanova Soler, professora de l’INEFC i directora de l’Observatori Català de l’Esport,

Acompanyant Anna Caula, han assistit a l’acte per part de la Federació Catalana de Futbol, la membre de la Junta Directiva i de la Comissió Femenina de l’FCF, , Susanna Puell ; el directiu responsable de relacions institucionals de l'FCF, Jaume Plaza; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller, i la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés, així com els representants territorials de l’Esport a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, Josep March, Lourdes Ravetllat, Anna Julià, Aleix Rom i Joan Barberà, respectivament.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.