Bitllet per a la final
Seleccions | 26/04/2024
La Selecció Catalana sub 16 disputarà la final del Campionat d'Espanya després de superar la Comunitat Valenciana per 0 a 2, a Las Rozas.

COMUNITAT VALENCIANA
0 - 2
Luis, Joseba, Juan Borrero, Guillermo, Javier, Unai, Daniel, Jaume, Víctor, Nacho i Amadou. També han jugat Mallol, Adrià, Carlos i Moussa.
Iker, Grant, Font, Puyo, Moreno, Pedro, Moha, Dro, Aarón, Baba i Kemo. També han jugat Jean Paul, Roberto Tomás, David Muñoz, Ian i Joel Pérez.

Dro (0-1, 52') i Pedro Rodríguez (60')
Javi (33') i Jaume (75')

Espectadors: Ciutat del Futbol de Las Rozas, 400 persones

Som a la final. La Selecció Catalana sub 16 ha seguit el camí de la sub 14 i jugarà la final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Els gols de Pedro Fernández i Pedro Rodríguez a la represa han servit per superar la Comunitat Valenciana per 0 a 2. Els de Rafa Beltrán es veuran les cares amb el País Basc en la final de diumenge (13.00 hores).

La pilota ha començat a rodar en un inici de partit d'alta intensitat i velocitat. Catalunya ha dominat els primers minuts amb possessió en camp contrari i triangulacions per desfer-se de les marques taronges. Una pèrdua en sortida de pilota ha propiciat el primer avís de la Comunitat Valenciana, amb una internada de Jaume per banda esquerra. Els valencians han anat guanyant terreny poc a poc i al minut 22 Juanma ha pogut marcar a la sortida d'un córner. Una centrada lateral de Cristian Grant, que ha acabat en falta sobre el porter, ha estat una de les darreres aproximacions catalanes en el primer temps.

Guió calcat a la represa, Catalunya ha sotmès la Comunitat Valenciana en els primers minuts però no ha pogut traduir el domini en oportunitats clares. Fins que ha aparegut Pedro Fernández. El futbolista blaugrana ha avisat connectant una centrada des de línia de fons que el porter taronja ha desviat. En l’acció posterior, Dro ha delectat els presents amb una execució magistral d’un servei de falta, a 25 metres de la porteria, que ha entrat per l’escaire per situar el 0 a 1 a l'electrònic. A partir d'aquí, Catalunya s'ha deixat anar i hem vist els millors minuts de la Selecció. El segon gol català ha arribat en una gran jugada coral que ha acabat en una centrada de Joel i el cop de cap de Pedro Rodríguez al fons de la xarxa. Catalunya ha pogut fer el tercer en una acció individual de Kemo, qui ha enviat un caramel a Joel Pérez i el cop de cap del futbolista del Nàstic de Tarragona l’ha tret el porter amb la punta dels dits. En el tram final, els valencians s’han bolcat a l’àrea catalana i han gaudit d’ocasions per retallar distàncies. El partit ha finalitzat amb una triple rematada de Baba que entre el porter Luis Romero i la defensa taronja han refusat. El vicepresident esportiu de l'FCF, Jordi Bonet, ha estat al costat de l'expedició a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.