Cara i creu de les Seleccions Catalanes Alevins i Cadets de Futbol Platja
Notícies Generals | 15/07/2024
La Selecció Catalana Aleví ha remuntat a València (3-4) i mentre que la Cadet no ha pogut superar a Extremadura (6-4) en el debut al Campionat d’Espanya de Futbol Platja.

Aquesta tarda al Cadis Arena de la Playa de la Victòria (Cadis) s’ha donat el tret de sortida al Campionat d’Espanya de Futbol Platja en categories Aleví i Cadet. Els més petits de la casa, que estrenen categoria, han començat el seu camí al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques amb una gran remuntada contra València (3-4). Pel que fa els cadets, en la VII Edició del Campionat d'Espanya han iniciat amb una derrota contra Extremadura (6-4).

VALÈNCIA 3 - 4 CATALUNYA ALEVÍ
Fitxa tècnica
Catalunya: Yeray Pardillo, Ares Almirall, Izan Farre, Aran Sastré, Eudald Gómez. També han jugat: Diego Barrio, Leo Flores, Climent Martínez, Cesc Molas, Luciano Mateo Bulacio, Jordi Alcalá i Ubay Daki.
Gols: Izan Farre (2-1, 17'), Luciano Bulacio (2-2, 22'), Izan Farre (3-3, 32') , Luciano Bulacio (3-4, 34')

Millor impossible. Els alevins, que s'enfrontaven a València, han superat amb molt suor i esforç el primer partit de la Fase de Grups. Els valencians, que venien d'una dura derrota contra Andalusia (14-1) en el seu debut, volien desfer-se del mal sabor de boca i emportar-se la primera victòria del Campionat. Després d'un primer període de tanteig entre les dues seleccions i sense gols a l'electrònic, el segon quart ha estat una autèntica muntanya russa.

Les coses han començat molt bé pels valencians situant-se per davant del marcador amb dos gols en només 5 minuts que han deixat una mica tocada a Catalunya. Tot i el resultat advers, el combinat català, que s'ha vist obligat a remuntar, no ha baixat els braços i s'ha emportat el premi. Primer, Izan Farre, amb un bon llançament retallava distàncies i a les acaballes del segon període, Luciano Bulacio situava de nou l'empat i deixava tot per decidir.

Amb l'empat al marcador han estat de nou els valencians els qui s'ha avançat decantant la balança al seu favor, però una altra vegada, la Selecció Catalana Aleví ha tret pit i caràcter per emportar-se el matx. Izan Farre, de nou i a pilota aturada, ha situat el 3 a 3 al marcador. Finalment quan semblava que el partit acabaria en taules, Luciano Bulacio aprofitava un contraatac per culminar la remuntada catalana amb el 3 a 4. Dos doblets d'Izan i Luciano per estrenar-se al Campionat d'Espanya i aconseguir la primera victòria per Catalunya.

EXTREMADURA 6 - 4 CATALUNYA CADET
Catalunya: Adam El Ouariachi, Adam Maadi, Maruan El Asri, Nacho Valladolid, Rayhan El Boussett. També han jugat: Daniel Márquez, Biel Prieto, Jan Pérez, Jan Puigmal, Miguel Toribio, Mohamed Ouaaliti i Pau Roig.
Gols: Maruan El Asri (1-1, 5'), Adam El Ouariachi (1-2, 10'), Nacho Valladolid (5-3, 24'), Maruan El Asri (5-4, 27')

No ha pogut ser. Malgrat el bon inici de Catalunya remuntant el gol inicial extremeny amb dos gols de Maruan i Adam durant el primer període, el combinat català ha caigut contra Extremadura en el debut al Campionat d'Espanya de futbol platja. Només començar els segons 12 minuts, la Selecció Extremenya ha tornat a posar la igualada al marcador. El gol els ha donat ales i força per capgirar el marcador i en un segon període fatídic han marcat tres gols que han decantat la balança al seu favor. La Selecció Catalana només ha pogut retallar distàncies gràcies al gol de Nacho Valladolid i situar-se amb el 5-3 al marcador amb tot el tercer període per decidir.

Els últims 12 minuts han començat molt bé pels interessos catalans que s'ha situat a només un gol per sota (5-4) després del segon gol de Maruan. Catalunya ha disposat d'ocasions per empatar el matx i seguir els passos dels alevins que han remuntat el seu partit, però la sort no ha estat de cara i a dos minuts pel final, Extremadura ha sentenciat amb el 6 a 4 definitiu.

Primera derrota de Catalunya en aquests campionats que demà, 16 de juliol a les 12.00h, tindrà l'oportunitat de refer-se contra Illes Balears, que arriba després de superar a Extremadura (4-1). Aquest partit decidirà quina de les Seleccions lluita pel títol de Campions o per la classificació del 5è al 8è lloc.