Catalunya a per la final sub 16
FS Notícies | 09/04/2016
Després d’un inici de partit igualat, Catalunya ha aconseguit obrir el marcador i ha deixat el partit gairebé sentenciat al descans. Galícia ho ha intentat amb el porter-jugador a la segona part però no ha aconseguit remuntar.

CATALUNYA 6 - 1 GALÍCIA

GALÍCIA:  Luis Miguel Nieto Fraga, Adrian Sancho Alonso, Juan Cainzos Castiñeira, Brais Ansede González, Alejandro Montero Beceiro, Nestor Valle Gómez, Manel Díaz Calvo, Rafael Andre Gomes Tavares, Alejandro Barba Fernández, Miguel Salgado Pérez, Cristian Alonso Domíngue i Luís Vila Louzao.

CATALUNYA: Borja Puerta Sánchez, Roger Soler Pérez, Alex Lacambra Redondo, Víctor Pérez Morales, Rafael Puerta Sánchez, Alejandro Cerón Albert, Dylan Moreno Oyagüe, Iñaki Roses Julvé, Sergi Herrera García, Pere Aran Vila, Luar Estíbalez Cardona i Adrià Lara Gómez.

GOLS: (1a part) 1 - 0 Iñaki (min. 11), 2 - 0 Alex (min. 16), 3 - 0  Alejandro (min. 17), 4 - 0 Luar (min. 20). (2a part) 4 - 1 Alejandro (min. 23), 5 - 1 Iñaki (min. 25) i 6 - 1 Roger (min. 37).

ÀRBITRES: Alberto Centeno Bono, Jordi Centeno Bono i Irene Martínez Fernández.

CRÒNICA: Catalunya ha sortit dominant el partit en els primers dos minuts fent rebaixar la pressió inicial de Galícia a base de llargues combinacions. Passats els primers tres minuts de joc, Galícia s’ha ficat dins el partit i ha començat a arribar amb claredat sobre la porteria catalana. A punt ha estat d’arribar el primer pels gallecs en una triple ocasió que el Borja ha repel·lit amb encert. Apretava fort Galícia, que ha tingut una nova ocasió clara per avançar-se. Després d’uns minuts amb moltes alternatives en el joc i amb ocasions a les dues porteries, Catalunya s’ha tornat a fer amb el  control del matx però sense crear excessiu perill.

Als nou minuts ha arribat l’ocasió més clara per part catalana. Després d’una jugada per la banda de l’Alejandro, el Roger ha xutat però el travesser ha evitat que l’1 a 0 pugés al marcador. Catalunya tenia el partit molt controlat i als 11 minuts, una pilota llarga l’ha aprofitat l’Iñaki per obrir el marcador i posar per davant la selecció Catalana. Ha seguit dominant Catalunya però Galícia també volia dir la seva i als 13 minuts ha tingut de nou una doble ocasió en la que novament Borja ha estat providencial per evitar el gol de l’empat. En el tram final del primer temps, els de Jorge Vargas han premut l’accelerador i en dos minuts han fet dos gols, obra de l’Alex i l’Alejandro, per ampliar l’avantatge en el marcador i situar un clar 3 a 0. Ja sobre la botzina, el Luar s’ha quedat sol davant el porter i amb una subtil vaselina ha fet el 4 a 0 amb el que s’ha arribat al descans.

Galícia necessitava retallar distàncies al més aviat possible si volia tenir opcions de remuntar i des de l’inici del segon temps ja ha sortit amb porter-jugador. Als 30 segons ha arribat la primera ocasió clara pels gallecs però un inspirat Borja ha tornat a evitar el gol. Als tres minuts de la represa, l’Alejandro Montero ha aconseguit retallar distàncies després d’una bona circulació de pilota en el joc de cinc. Els minuts han anat passant amb Catalunya defensant l’atac amb porter-jugador gallec i als 25 minuts ha arribat el 5 a 1 obra de l’Iñaki, que ha aprofitat una passada en un córner per rematar sense oposició. Ho ha seguit intentant Galícia, que fins i tot ha fet un pal però en un contraatac, el Roger ha fet el sisè i definitiu sense porter. Han arribat algunes ocasions més però el marcador no s’ha mogut i Catalunya s’ha classificat de manera contundent per a la gran final que es disputarà demà a les 12 hores i que l’enfrontarà a Madrid, la guanyadora de l’altra semifinal.