Catalunya aixeca la copa de campió d'Espanya sub 19
FS Notícies | 30/03/2014
La selecció catalana sub 19 de futbol sala ha aconseguit batre a la selecció de Múrcia en la final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials adjudicant-se la copa de campió tan esperada.

REGIÓ DE MÚRCIA: Lorenzo Martínez Bernal, Eduardo Imbernon Martínez, Joaquín Garcia Gómez, Carlos Maso Gutiérrez, Joseph El Orabi Franco, Daniel Garcia Gómez, Pablo Pedreño Barón, Alberto Saura Castejón, Daniel Carbonell Soriano, Matteus Reinaldi Caetano, Isidoro González-Adalid Pemartín i Antonio F. Aguilera Sancho.

CATALUNYA: Albert Marmol Gómez, Eric Pérez Venganzones, Sergi Amores Aguilar, Esteban Cejudo Guerrero, David Ortega Cirera, Javier Rangel Peña, Oussama Chefraou, Ferran Plana Oltra, David Muñoz Delgado, Nayim Boix Garcia, José Luís Santiago Gutiérrez i Bernat Bellet Navarro.

ÀRBITRES:
 Sr. Francesc García-Donas Salvador, Sr. Miguel Moreno Millán i Sr. Enrique Rascón Lozano.

GOLS:
  0 – 1 Ferran Plana (min. 3), 1 – 1 Antonio F. Aguilera Sancho (min. 14), 1 – 2 Esteban Cejudo (min. 15), 2 – 2 Alberto Saura (min. 15), 3 – 2  Antonio F. Aguilera Sancho (min. 18), 3 - 3 Eric Pérez (min. 22), 4 - 3 Joaquín Garcia Gómez (min. 23), 4 - 4 Sergi Amores (min. 27) i 4 - 5 David Ortega (min.35)

CRÒNICA:
 Les seleccions de la Regió de Múrcia i Catalunya en categoria juvenil es veuen les cares a la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials.

Després de que la temporada passada Catalunya va perdre la final del campionat a Jumilla contra Madrid, enguany, es torna a plantar a la final amb l'objectiu d'aixecar la copa de campió.

Múrcia i Catalunya es troben a Santa Coloma de Gramenet en un pavelló nou ple, per presenciar aquesta gran final.

En els primers compassos del partit ambdues seleccions han mostrat les seves armes ofensives amb clares oportunitats que han obligat als porters a col·locar-se de forma molt ràpida. Ha estat en el matiner minut 3 quan el capità català, Ferran Planas, després d'una jugada col·lectiva ha introduït la pilota en el fons de la xarxa per avançar al conjunt català.

Onze minuts després, el jugador murcià Fernan, ha aconseguit igualar el marcador. Amb aquest gol el partit ha perdut el control i, primer Esteban Cejudo, traient les teranyines de l'esquadra, i, a continuació, Alberto Saura, aprofitant un rebuig, han aconseguit pujar un gol més per cada conjunt en un sol minut, deixant el 2 a 2 en el marcador.

A falta d'un minut per arribar al descans, de nou, Fernan, de falta directe, ha aconseguit posar per davant a Múrcia amb el 3 a 2.

Només iniciar-se el segon temps Catalunya ja ha tingut un parell d'ocasions clares per empatar el partit. En una d'elles Eric, de jugada d'estratègia, ha superat al porter murcià però, a la represa, Joaquín ha robat la cartera a la defensa catalana per tornar a avançar a la selecció de Múrcia.

El ritme ha estat frenètic i cap conjunt aconseguir dominar-lo. La selecció catalana ha aconseguit empatar de nou el partit a falta de 13 minuts amb una jugada personal per banda que ha acabat superant al porter. El partit entrava en els minuts crítics i cap de les dues seleccions baixava els braços buscant el gol de la victòria.

I, la selecció que l'ha trobat ha estat Catalunya, gràcies a un gol de David Ortega que l'ha posat en avantatge a falta de 4 minuts pel xiulet final. Ha estat llavors quan Múrcia ha optat per introduir a la figura del porter-jugador per intentar empatar el partit i els catalans, a la contra, han disposat d'ocasions per sentenciar el partit però sense encert per part de cap de les dues seleccions.

D'aquesta manera, el marcador no s'ha mogut fins al final del partit, i Catalunya s'ha proclamat campiona d'Espanya de Futbol Sala en categoria sub 19.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

El premi Fair Play ha estat otorgat al president de la FCF, Andreu Subies, que ha recollit el president de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle

El premi del 'Juego Limpio' que entrega la RFEF ha estat per la selecció catalana

La selecció de Regió de Múrcia rep el trofeu de subcampió d'Espanya

La selecció catalana sub 19 de futbol sala recull les medalles de campió d'Espanya

El capità, Ferran Plana, rep la copa de Campió d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19

Catalunya es proclama campiona d'Espanya sub 19

Totes les fotografies del partit disponibles a la galeria d'imatges a la portada de l'apartat de futbol sala.