Catalunya, als quarts de final com a primera de grup
Notícies Generals | 22/04/2017
La victòria contra el conjunt asturià per 0 a 1 ha permès a la Catalana classificar-se com a primera del seu grup amb un ple de punts. Galícia serà la seva rival als quarts de final de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 12 femení.

Fitxa tècnica

ASTÚRIES, 0: Maria Rodríguez, Yaiza López, Sara Menéndez, Andrea Sordo, Paula Redruello, Isabel  Díez, Lucía Ocaña i Marina Araujo. També han jugat: Carla Moolenaar, Denise Garcia, Carolina Piniella, Laura González, Olaya Enrique i Cecilia Moran.

CATALUNYA, 1: Isabel Asensio, Maria Requena, Maria Calderón, Adriana Ranera, Noah Bezis, Renata Cavilli, Iris González, i Judit Pujols. També han jugat: Eva Sancho, Meritxell Martín, Carla Casellas, Andrea Cano, Magalí Capdevila i Ylenia Estrella.

Gol: Iris González (0-1, 4’).

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 12 femenina s’ha classificat com a primera de grup per als quarts de final en aconseguir un ple de punts contra els seus rivals, la Regió de Múrcia, La Rioja i Astúries. El duel contra Astúries ha estat un xoc de forces en què la Catalana ha tingut dificultats per aconseguir la possessió total de la pilota, ja que les asturianes han sabut pressionar molt bé i no deixar espais. Tot i això, les jugadores dirigides per Vidal Paloma han gaudit d’ocasions des del principi. Una d’elles, al minut 4, ha suposat l’únic gol del partit, el que ha possibilitat que Catalunya es classifiqués com a primera de grup. Maria Calderón li ha passat la pilota en profunditat a Iris González, i González no s’ho ha pensat dues vegades (0-1).

Tot i el gol matiner, Astúries no ha abaixat els braços i ha intentat apropar-se a l’àrea rival penjant pilotes, però la defensa catalana les ha pogut intercedir amb èxit. La sub 12 femenina hauria pogut fer el segon a dos minuts de la mitja part, quan Meritxell Martín ha fet una bona passada des de mig camp, però la pilota no ha trobat cap rematadora dins l’àrea petita i ha acabat a les mans de la portera.

En el segon temps, Astúries ha sortit amb més força i s’ha fet amb el control del joc durant uns minuts, fins que la Catalana ha aconseguit reconduir el matx. En aquest inici, la sub 12 ha hagut de pujar les línies per frustrar les pilotes llargues de les asturianes que ha salvat la portera catalana, Isabel Asensio. Quan Catalunya ha recuperat el domini, ha tornat a temptar la porteria rival en un parell d’ocasions més, com en el minut 27 quan Ylenia Estrella no ha arribat a temps a una pilota que havia rebut des de mig camp; o a les acaballes del matx quan el xut de Noah Bezis ha sortit per sobre de la porteria asturiana. El marcador, però, ja no s’ha mogut.

Al partit hi ha assistit el directiu i responsable del futbol femení de la FCF, Albert Montull, i la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares. Amb els nou punts que la Selecció Catalana sub 12 femenina ha aconseguit, es classifica com a primera de grup per als quarts de final, en què s’enfrontarà a Galícia a les 14.10 hores.