Catalunya Benjamí entra en la història del futbol sala estatal
FS Notícies | 28/04/2019
Els jugadors de Jordi Barrero s'han proclamat campions d'Espanya Benjamí de futbol sala per primera vegada en la història després de superar Aragó per 1 gol a 5 en una gran final marcada pel gran joc dels catalans.

Aragó
1 - 5
Catalunya
Aragó
Benjamín Aibar, Jesús Issa Medrano, Jesús Calvo, Pablo Acero, Iker Aguaviva, Gerard Baya, Leo Rondón, Samuel Mingote, Fernando Gil, Marco Moreno, Martín Porroche i Diego Lazaro.
Catalunya
Asier Pecero, Pau Moya, Luca Gamini, Nacho Melero, Gerard Cano, Gerard Blum, Roger Garcia, Lucas Fernández, Alex Torrecullas, Oriol Morros, Arnau Lavilla i Oriol Anguita.
1-3 Fernando Gil (13').

0-1 Luca Gamini (5'); 0-2 Luca Gamini (8'); 0-3 Arnau Lavilla (8'); 1-4 Luca Gamini (18') i 1-5 Luca Gamini (22').
Alejandro Martínez i Antonio Navarro (àrbitres principals); Noelia Clemente (àrbitra assistent).

Victòria històrica a Múrcia. La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala s'ha proclamat campiona d'Espanya per primera vegada en la seva història després de superar Aragó per 1 gol a 5 a la gran final. Els jugadors d'Ángel Liarte han començat dominant en una posada en escena marcada per la fluïdesa dels aragonesos i la dificultat de Catalunya per construir jugades de perill mitjançant atacs estàtics. Tot i la complexitat dels primers compassos del matx, els quadribarrats, avui lluint la seva segona equipació, han inaugurat l'electrònic del Pabellón Príncipe de Asturias amb un gol psicològic quan els catalans ho estaven passant pitjor. L'ala-pivot, Luca Gamini, ha estat l'encarregat de deslliurar als seus dels primers nervis de la final amb una rematada precisa, a la sortida d'un córner servit per Pau Moya, que ha fet pujar el 0 a 1 i que ha donat el primer avantatge a la Selecció.

La diana de Gamini ha esperonat a una Selecció Catalana que ha crescut exponencialment i que ha dominat el ritme del partit en els següents minuts, una superioritat que ha permès als de Barrero marcar dos gols més en menys de seixanta segons. El mateix Gamini ha tret profit d'un refús tímid del porter aragonès, Benjamín Aibar, per marcar el 0 a 2 al minut 8 de partit, i el capità, Arnau Lavilla, ha aprofitat un penal per fer el 0 a 3 per Catalunya i etzibar un cop d'autoritat sobre la pista blava del Príncipe de Asturias.

Tot i els tres gerros d'aigua freda dels quadribarrats, Aragó no s'ha arronsat i ha pogut retallar diferències només uns segons abans que el cronòmetre indiqués el camí cap a vestuaris. Fernando Gil, amb una rematada des del cor de l'àrea, ha reduït el dèficit (1-3) i ha enviat al seu combinat al descans amb les constants vitals parcialment recuperades.

L'alegria dels aragonesos només els ha durat el temps que ha trigat la final a tornar-se a reprendre. Dues aturades magistrals de Gerard Cano han neutralitzat dues rematades que a punt han estat de posar novament Aragó en la lluita per la victòria, però un Luca Gamini amb la punteria afinada, ha tornat a aparèixer en escena (hat-trick) per marcar l'1 a 4 després d'una recuperació de pilota de la Selecció en el minut 3 de la segona part. L'ala-pivot de Catalunya ha seguit fent i desfent en atac, convertint-se en un autèntic malson per la defensa aragonesa. Quan el marcador marcava el minut 7 de la segona part, Gamini ha tornat a fer gala de la seva facilitat golejadora i ha materialitzat el seu pòquer de dianes, la cinquena de Catalunya (1-5), un gol que ha acabat d'ofegar les opcions de remuntada dels jugadors d'Ángel Liarte.

Catalunya no ha volgut especular amb el resultat i ha continuat prement l'accelerador incomodant un combinat aragonès que ha tingut alguna opció per retallar diferències. Tanmateix, Catalunya, mantenint el mateix nivell excels de tot el torneig, s'ha mantingut ferma i ordenada en totes les facetes i s'ha adjudicat el primer Campionat d'Espanya Benjamí de la seva història.