Catalunya Benjamí es matricula a Múrcia amb una exhibició
FS Notícies | 27/04/2019
Els jugadors de Jordi Barrero han aconseguit el passaport per la gran final del Campionat d'Espanya de futbol sala després de superar Regió de Múrcia per 2 gols a 9 en un clínic ofensiu sensacional dels catalans.

Regió de Múrcia
2 - 9
Catalunya
Fernando Alcalá, Miguel Ángel Hernández, José Aroca, Manuel J. Luna, Hugo Montoya, Ramon Andreu, Manuel Toledo, Ángel Rubio, David Garrido, Elías Albaladejo, Diego Serrato i José A. Azuar.
Catalunya
Asier Pecero, Pau Moya, Luca Gamini, Nacho Melero, Gerard Cano, Gerard Blum, Roger Garcia, Lucas Fernández, Alex Torrecullas, Oriol Morros, Arnau Lavilla i Oriol Anguita.
1-5 Manuel Jerónimo (18') i 2-6 Manuel Jerónimo (21').

0-1 Roger Garcia (2'); 0-2 Arnau Laviilla (10'); 0-3 Luca Gamini (13'); 0-4 Pau Moya (13'); 0-5 Lucas Fernández (18'); 1-6 Arnau Lavilla (21'); 2-7 Oriol Morros (24'); 2-8 Luca Gamini (27') i 2-9 Àlex Torrecillas (29').

Gerard Cano (10')
Manuel Hidalgo i Ramon Martínez (àrbitres principals); Ana Hurtado (àrbitra assistent).

Actuació de llibre que val una final. La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala ha derrotat Regió de Múrcia per 2 gols a 9 i s'ha adjudicat el bitllet per la gran final del Campionat d'Espanya contra l'amfitriona. Els jugadors de Jordi Barrero han sortit sobre la pista blava del Pabellón Príncipe de Asturias amb una energia trepidant que ha sorprès un conjunt murcià que ha vist com Catalunya s'avançava amb un gol afortunat de Roger Garcia als dos minuts de partit, una diana transcendental que el porter murcià, Fernando Alcalá, no ha pogut evitar i que ha quallat l'inici somiat pels catalans. El 0 a 1 ha cohibit els locals i ha esperonat a uns quadribarrats que han encadenat ocasió rere ocasió i que s'han convertit en un malson per tota la parròquia murciana congregada aquest migdia a la localitat San Javier

Liderats per l'ambició i una fam descomunal per fer història, Catalunya ha seguit prement l'accelerador fins a sacsejar el partit amb tres gols, en un tres i no res, que han marcat el transcurs dels primers quinze minuts. El capità, Arnau Lavilla, omnipresent durant tot el Campionat, ha marcat el 0 a 2 al minut 10 després de rematar a la perfecció una jugada d'estratègia executada de forma magistral per Roger Garcia. Les envestides dels catalans no s'han aturat i els de Barrero han pogut marcar fins a dos gols més abans d'enfilar el camí cap a vestuaris. L'ala-pivot català, Luca Gamini, ha fet pujar el 0 a 3 després de materialitzar una jugada sensacional de Pau Moya al minut 13, i el mateix Moya, només uns segons més tard, ha estat l'encarregat d'enviar els catalans al descans amb el 0 a 4, gràcies a un gol que l'ala català ha aconseguit rematant de forma molt precisa un servei de córner servit amb molta classe per Roger Garcia (0-4).

Catalunya no s'ha conformat amb el bon resultat obtingut a la primera meitat i ha tornat a marcar les diferències a la represa. Tal com ho ha fet durant en el primer acte, la Selecció ha colpejat en els primers compassos del segon assalt amb un gol matiner de Lucas Fernández (minut 18) nascut d'una assistència sensacional d'Arnau Lavilla (0-5), però una Regió de Múrcia obligada a reaccionar, ha retallat diferències només uns segons més tard amb una diana, gentilesa de Manuel Jerónimo, que ha fet pujar l'1 a 5.

Una jugada espectacular de Luca Gamini al minut 6 de la represa ha propiciat un penal que el capità, Lavilla, ha convertit amb l'1 a 6 per la Selecció, però tal com havia succeït només uns minuts abans, els jugadors de Diego Valdivieso han recuperat novament constants vitals amb el segon gol de Jerónimo en el mateix minut 21 (2-6). En aquest escenari d'intercanvi de cops, els catalans no s'han arronsat i han tornat a donar un cop d'autoritat sobre la taula dels amfitrions. En aquesta ocasió, ha estat Oriol Morros qui, amb un xut des del punt dels 10 metres, ha posat el 2 a 7 al lluminós d'un Príncipe de Asturias que començava a veure com els quadribarrats eren cada vegada més a prop de la gran final.

La festa catalana a San Javier no s'ha aturat. Ans al contrari. Catalunya ha continuat prement l'accelerador i ha seguit fent gala de la seva pólvora ofensiva amb dues dianes més que han servit per segellar el triomf, dos gols, obra de Luca Gamini, al minut 27, i d'Àlex Torrecillas, al minut 29, que han posat la cirereta del pastís a una actuació històrica.