Catalunya debuta amb un triomf solvent contra el País Basc
FS Notícies | 25/04/2018
La Selecció Catalana Aleví de futbol sala supera amb comoditat un combatiu conjunt basc en la seva estrena a la Fase Única del Campionat d’Espanya.

PAÍS BASC
2 - 8
PAÍS BASC
Bittor Urien, Eñaut Zumarraga, Ruben Gabriel Neto, Aritz Jauregi, Joseba García, Oier Pérez de Eulate, Pablo Marcos, Xabat Larrañaga, Marcos Suquia, Xanet Zufiria, Urko Zubeldia i Nestor Sorondo.
Gerard Álvarez, Max Serraviñals, Alage Sanha, Naïm Ràfols, Pol Barranquero, Roc Molins, José Martínez, Raúl Rosco, Jordi Sánchez, Izan Vargas, Miquel González i Pol Cuní.
Aritz Jauregi (1-4, 20’); Marcos Suquia (2-4, 26’);

Jordi Sánchez (0-1, 1’); Roc Molins (0-2, 3’); José Martínez (0-3, 5’); Alage Sanha (0-4, 9’); José Martínez (2-5, 26’); Jordi Sánchez (2-6, 26’); Naïm Ràfols (2-7, 28’); Alage Sanha (2-8, 29’).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha debutat amb una victòria contundent per 2 a 8 contra el País Basc en la Fase Única del Campionat d’Espanya, que se celebra del 25 al 28 d’abril a Cantàbria. Quan només s’havia disputat un minut, Jordi Sánchez ha avançat a Catalunya en el marcador amb un xut des de la frontal de l’àrea en una acció d’estratègia. Només dos minuts més tard, Roc Molins, molt murri, ha marcat el 0 a 2 aprofitant que la defensa rival no estava ben col·locada. Els de Gerard Pusó han seguit atacant i creant molts problemes a un rocós combinat basc.

D’aquesta manera, la Catalana ha ampliat diferències amb una diana de José Martínez després d’una fantàstica assistència de Roc Molins. Lluny de relaxar-se, la Selecció ha continuat assetjant la porteria rival  a través de llargues combinacions, tot i que ha comès algunes imprecisions fruit dels nervis. Quan quedaven sis minuts per al descans, Alage Sanha, de cap, ha enviat la pilota al fons de la xarxa en aprofitar una brillant assistència d’Izan Vargas en un servei de banda.

A la represa, el País Basc ha reaccionat i ha avançat línies per intentar marcar al més aviat possible. Així ha estat com Aritz Jauregi i Marcos Suquia, amb dos gols molt similars al contraatac, han fet creure al seu equip que la remuntada era viable. Malgrat aquesta reacció, Catalunya ha tornat a imposar el seu estil de joc i ha sentenciat l’encontre en un minut. Primer ha estat José Martínez qui ha marcat finalitzant un veloç contraatac i, posteriorment, Jordi Sánchez, amb un poderós tir, ha marcat el sisè gol català.

La Selecció ha posat una marxa més en el tram final de l’encontre i ha ampliat diferències. Quan faltaven dos minuts per al final, Raúl Rosco ha assistit a Naïm Ràfols perquè, lliure de marca a l’interior de l’àrea marquès el 2 a 7. I, en els darrers compassos del xoc, Alage Sanha ha marcat la segona diana del seu compte particular amb un tir ajustat a la base del pal dret per tancar la golejada. La Selecció jugarà aquesta tarda a les 17.45 hores davant Balears el seu segon partit de la fase de grups. El duel es podrà seguir per streaming a fcf.cat.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle.