Catalunya debuta amb una treballada victòria davant València
FS Notícies | 15/12/2017
La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala supera per 4 a 1 a un rocós adversari gràcies a una gran actuació coral i a l’encert en les dues àrees.

CATALUNYA, 4: Pau Giménez, Albert Ortas, Arnau Graell, Aitor Molina i Gilles Vidal. També han jugat: Guillem Partera, Aniol Vendrell, Alex Garcia, Iker Fernández, Víctor Cecilia i Álex Vaca.

COMUNITAT VALENCIANA, 1: Miguel Soler, Nico Morillo, Juan Miguel, Ignacio Gómez i Sergio Escola. També han jugat: Samuel Lozano, Antonio Montejano, Rubén Martínez, Ignacio Parreño, Sabino Fernández, Marcos Novoa i Nestor Berga.

Gols primera part: Aitor Molina (1-0, 3’).

Gols segona part: Juan Miguel (2-0 pp, 26’),Víctor Cecilia (3-0, 31’), Alex Garcia (4-0, 32’), Nico Morillo (4-1, 36’).

Targetes grogues: Víctor Cecilia (26’), Juan Miguel (27’), Albert Ortas (39’).

Àrbitres: Javier Fernández Fuentes i José Luís Lara Benjumea.

Àrbitre assistent: Sònia Aguilar Miranda.

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala ha debutat amb una treballada victòria per 4 a 1 davant València en la fase prèvia del Campionat d’Espanya, que s’està disputant a Salou i Torredembarra. El conjunt de Rubén González, sòlid al darrere i encertat en atac, ha aconseguit un gran triomf contra un rival que ha lluitat per revertir la situació fins al darrer instant.

Els primers minuts del partit han estat marcats per la igualtat i una gran intensitat per part de les dues Seleccions. En una de les primeres arribades perilloses, Catalunya ha aconseguit inaugurar el marcador al minut 3. Aitor Molina ha aprofitat un mal rebuig defensiu i ha batut Miguel Soler amb un fort xut que ha tocat amb les mans però no ha pogut evitar que acabés al fons de les xarxes. València ha pressionat molt a munt per provocar pèrdues catalanes que li permetessin recuperar ràpidament la pilota. Tanmateix, la Catalana ha trobat la manera de contrarestar aquest plantejament, sent precisa en les passades i sense arriscar innecessàriament. En un ràpid contraatac, Alex Garcia ha superat la sortida del porter rival picant la pilota per baix en un xut que ha marxat fora per centímetres.

El conjunt valencià també ha gaudit d’una clara ocasió per anivellar el matx. Ha estat Ignacio Gómez, escorat en la banda esquerra, qui ha acaronat el gol amb un potent xut que ha impactat en el travesser. Tot seguit, ha estat Antonio Montejano qui ha estat a punt de marcar l’1-1 amb una vaselina que ha picat al pal. Després d’aquests dos avisos consecutius, els de Rubén González han tornat a fer-se amb les regnes del duel. D’aquesta manera, Gilles Vidal ha tingut el segon en les seves botes, però ha aparegut Miguel Soler per refusar el seu poderós tir. En la jugada posterior, el porter català Pau Giménez també ha resultat providencial per impedir que el conjunt valencià igualés l’encontre en un tir de Sergio Escola.

L’inici de la segona part ha estat similar als primers compassos del xoc. La Selecció s’ha aproximat amb perill a la porteria visitant amb freqüència a través de constants combinacions, mentre que València, sòlida al darrere, ha buscat amb insistència sortir de pressa al contraatac. En una d'aquestes arribades, Gilles Vidal ha superat el seu marcador amb un potent canvi de ritme i ha xutat quan s’estava quedant sense angle. En intentar desviar el seu tir, el valencià Juan Miguel s’ha marcat el gol en pròpia porteria. En la següent jugada, el xut de Sergio Escola ha impactat en el pal esquerre.

En els darrers deu minuts de partit, València s’ha vist obligada a assumir certs riscos en defensa per intentar capgirar el resultat. D’aquesta manera, Marcos Novoa ha fregat el 2 a 1 en un tir que finalment ha pogut desviar a córner Arnau Pérez amb una gran mà. També ha provat fortuna Juan Miguel des de lluny, però el seu tir ha impactat en les cames d’un defensor català. Catalunya ha reaccionat amb dos gols pràcticament consecutius. Primer ha estat Víctor Cecilia qui ha marcat el 3-0 de taló després d’una fantàstica assistència d’Iker Fernández. I, un minut més tard, Alex Garcia ha deixat encarrilat el duel en aprofitar una passada de la mort de Víctor Cecilia. Jugant de cinc, València ha aconseguit reduir diferències amb un tir de Nico Morillo a la base del pal dret. Tot i això, la Selecció ha frenat els atacs valencians i s’ha endut una treballada victòria en el seu primer partit. El proper compromís de Catalunya serà demà, 16 de desembre, a les 13.00 hores davant el País Basc al Pavelló Municipal d’Esports de Salou.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el directiu de l'FCF i de la LCFS Joaquim Sala; i el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Miquel Àngel Esquerré, entre d’altres.