Catalunya demostra el seu potencial davant les Illes Canàries
Futbol Femení | 04/06/2022
La Selecció Catalana sub 15 femenina guanya per 7 gols a 0 a les Illes Canàries en el segon partit de la Fase Or del Campionat d’Espanya disputat a Cartagena.

7 - 0
ILLES CANÀRIES
Carla Abdón, Laia Abdón, Jana Rueda, Lorena Cubo (Martina González, 40’), Noa Ortega (Mar Ballesta, 48’), Nerea Sandoval, Noa Jiménez, Natàlia Escot (Kautar Azraf, 57’), Carlota Martins, Clara Serrajordi (Ainoa Gómez, 40’), Nerea Carmona.
Paula García, Carla Calderín, Ana María Domínguez, Thais Pérez (Marta Álvarez, 19’), Elena Sánchez (Yaretzi Betancor, 52’), Iratze Fernández (Raquel Pachueco, 52’), Yasmin Epinosa (Martina Olarte, 40’), Marta Ortega, Adara Hilario, Natalia Herrera, Naiala Santana (Yiseli Garces, 52’).
Noa Ortega (1-0, 5’); Nerea Sandoval (2-0, 25’); Noa Jiménez (3-0, 47’); Jana Rueda (4-0, 50’); Noa Jiménez (5-0, 56’); Ainoa Gómez (6-0, 57’; 7-0, 70’).

Sota un sol sufocant, la Selecció Catalana sub 15 femenina ha guanyat amb molta solvència unes Illes Canàries que no han passat de mig camp en tot el partit. Catalunya ha estat molt superior en tot moment i han generat ocasions contínues. Només el travesser ha impedit veure més gols. La forta calor i els canvis forçats per les lesions a les files de les Illes Canàries han fet evident un notable desgast físic a la segona part.

Als cinc minuts de joc, Noa Ortega ha marcat el primer en una bona jugada individual. Canàries no ha sabut aturar el potencial ofensiu català i ha encaixat el segon amb un fort xut de Nerea Sandoval des de fora l’àrea i que ha fet inútil l’estirada de la portera rival. Les jugadores de Jaume Comellas han realitzat bones transicions per trepitjar l’àrea rival amb freqüència i, en el segon temps, les ocasions han estat constants. Al 47’, Noa Jiménez ha creuat el xut per fer el tercer, i tres minuts més tard, a la sortida d’un córner, Jana Rueda ha rematat molt bé de cap per marcar el 4-0.

A partir d’aquí, el seleccionador català ha donat descans a diverses jugadores per tal de dosificar els esforços en una competició amb molts partits seguits. Així doncs, Mar Ballesta ha dut a terme una bona jugada individual, fent la passada a Nerea Sandoval, qui ha provocat un refús en la portera que ha recollit Noa Jiménez per marcar el cinquè. Les bandes han estat un corcó per a la defensa canària, però la capitana catalana, Ainoa Gómez, també ha fet molt de mal pel centre amb dos gols. El primer, al minut 57, amb un xut des de la frontal de l’àrea, i el segon ha arribat al 70’ en una espectacular jugada individual, recollint la pilota en camp propi i deixant enrere a totes les defenses rivals.

La Selecció Catalana sub 15 suma sis punts i diumenge 5 de juny, a les 9.00 hores i en directe a rfef.es, s’enfrontarà a Galícia. Al partit han assistit el vicepresident primer de l’FCF, Jordi Bonet, i el directiu i delegat de l’FCF a Terres de l’Ebre, Miquel Piñol.