Catalunya destrona la vigent campiona a les semifinals
FS Notícies | 25/04/2014
La selecció catalana sub 16 aconsegueix batre a la selecció d'Andalusia en un partit amb molta intensitat, aconseguint el pas directe a la gran final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials

CATALUNYA: Nabil Akarkach, Alex Llamas Trinidad, Joan Paredes Armengol, Carles Lavado Hernandez, Sergi Trillas Miquel, Xavier Cols Bertran, Luis Antonio Garcia Martinez, Nil Closas Dalmau, Israel Molins Gris, Josue Alegria Medina, David Alvarez Munteis i Santi Sauquillo Planas.

ANDALUSIA: Pablo Barba, Nacho, Alex, Miko, Roberto, Nando, Colacha, Ginés, Josemi, Pablo García, Paniagua i Juan Luna.

ÀRBITRES:
Sr. Martínez Martínez i Sr. Navarro Liza.

GOLS:
(1a part) 1 – 0 Alex Llamas (min. 3). (2a part) 2 – 0 Alex Llamas (min. 3), 3 – 0 Alex Llamas (min. 5), 3 – 1 Miko (min. 7), 3 – 2 Colacha (min. 10), 4 – 2 Nil (min. 11) i 5 – 2 Xavier Cols (min. 15).

CRÒNICA:
La tensió es palpava en el Pavelló Príncep d'Astúries de San Pedro del Pinatar (Múrcia) on les seleccions d'Andalusia i Catalunya, les quals es van trobar a la final sub 16 la temporada passada on els andalusos es van proclamar campions, s'han retrobat ara a les semifinals del Campionat. Només una de les dues seleccions podia obtenir el bitllet per la gran final.

La selecció catalana ha iniciat el partit molt concentrada i amb una forta intensitat que superava al conjunt andalús. En els primers deu minuts on ha predominat el domini català, Àlex Llamas ha obert el marcador en el minut 3.

A Andalusia li ha costat entrar dins del partit davant del joc desequilibrant dels catalans que pujaven un munt de pilotes en diagonal, deixant indefensa la defensa andalusa i creant molt de perill.

Tot i que Catalunya ha començat molt forta, a mesura que passaven els minuts els andalusos ho anaven intentant i al final del primer temps, han començat a dominar el joc, però amb l'inconvenient de les 3 faltes acumulatives en contra.

A la represa, s'ha repetit el mateix esquema de l'inici de la primera part amb una intensitat molt forta de joc per part dels catalans amb un clar domini d'aquest i amb un gol matiner d'Alex Llamas, que ha posat el 2 a 0 al marcador. Gol que ha deixat molt tocada a la selecció andalusa i que els catalans han aprofitat per marcar el tercer gol, de nou, amb Àlex de protagonista.

Poc després, els andalusos han aconseguit marcar el 3 a 1, en un punt important del partit i, a continuació, el 3 a 2, que els donava ales per empatar el partit. Però, quan semblava que Andalusia començava a remuntar, en una sacada de córner i en un error defensiu, Nil ha aconseguit enviar l'esfèrica al fons de la xarxa, posant el 4 a 2 favorable a Catalunya.

A falta de 5 minuts pel final, la selecció catalana ha sentenciat el partit amb el 5 a 2 que ha marcat Xavier Cols. D'aquesta manera Catalunya ha destronat a la vigent campiona d'Andalusia, plantant-se a la gran final de demà.