Catalunya doblega l’Aragó amb una bona actuació grupal
Futbol Femení | 24/02/2023
La Selecció Catalana sub 15 femenina guanya 0 a 3 a l’Aragó en el primer partit de la Fase Or del Campionat d’Espanya, un duel que ha dominat des de l’inici.

ARAGÓ
0 - 3
ARAGÓ
Gema Lahuerta, Vega García (Carla Bielsa, 70’), Daniela Torres, Lucía Marco, Estela Loza (Fiamma Lafiaccola, 76’), Vega González, Luna González, Lucía Díaz, Monica Gómez (Sara Saenz, 70’), Martina Alastuey (Ana Forcen, 76’), Cecilia Franco (Ixeia Fernández, 62’).
Ariadna Ayats, Carlota Martins, Noa Jiménez (Alexia Díaz, 41’), Èlia Garrigós (Nayara Núñez, 41’), Anna Quer (Chaimae Boughazi, 72’), Bea Pérez, Kautar Azraf (Mariona Señé, 72’), Nerea Sandoval, Júlia Pastor, Avril Serrano (Nerea Sánchez, 55’), Ona Montserrat.

Ona Montserrat (0-1, 15’); Nerea Sánchez (0-2, 60’; 0-3, 71’).
Estela Loza (38’).

La Selecció Catalana sub 15 femenina ha iniciat la Fase Or del Campionat d’Espanya, que s’està disputant a diferents localitats d’Almeria, amb bon peu. Al camp Municipal d’Adra, Catalunya només ha necessitat tres minuts per xutar entre els tres pals. Ona Montserrat ha avisat amb una aproximació que ha acabat a córner. En el servei, la portera aragonesa ha desviat un potent xut de Kautar Azraf en una ocasió molt clara de gol. I als quinze minuts de joc, Catalunya ha obert el marcador. Una passada precisa des de la banda de Kautar Azraf l’ha recollit Ona Montserrat al primer pal, creuant el xut per fer el 0 a 1.

Les jugadores dirigides per Jaume Comellas han dominat el duel de principi a fi i no han donat opcions a una Aragó que s’ha vist superada, en tots els aspectes, per les catalanes. Així, la sub 15 ha mogut amb intel·ligència la pilota, buscant un joc vertical en atac i més pausat en defensa. Catalunya ha gaudit de més arribades perilloses, però l’última rematada de les davanteres catalanes no ha estat del tot encertada.

Kautar Azraf ha sortit a la segona part tan endollada que ha provocat tres accions que no han acabat dins la porteria gràcies a la bona actuació de la portera aragonesa. La Selecció sub 15 ha exercit una forta pressió sobre la defensa de l’Aragó i, poc a poc, les ha posat entre les cordes. Al minut 60, Ona Montserrat s’ha desfet de la seva rival i ha intentat superar la portera, provocant un refús que ha recollit Nerea Sánchez dins l’àrea petita per ampliar l’avantatge. Poc més de deu minuts més tard, la mateixa Sánchez ha estat l’autora del 0-3 final amb una jugada molt semblant al seu primer gol, empenyent la pilota al fons de la xarxa en un mal refús de la portera de l’Aragó.

La Selecció Catalana sub 15 femenina disputarà el segon partit de la Fase Or demà, dissabte 25 de febrer, a les 9.30 hores, davant Andalusia. El duel es jugarà al camp Municipal Santa María del Águila, a El Ejido, i es podrà seguir en directe al canal de Youtube de la RFEF. Al partit ha assistit el vicepresident primer de l’FCF, Jordi Bonet; i el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Oriental, Juan Núñez.