Catalunya doblega València en un duel apassionant
Notícies Generals | 09/06/2017
La Selecció Catalana s’imposa per 3 a 1 a unes intenses valencianes i es classifica per disputar la final del Campionat d’Espanya sub 16 femení.

CATALUNYA, 3: Montserrat Quesada, Laia Parera, Jana Fernández, Irene Corral (Judit Viñas, 80’), Paula Gutiérrez, Sara Extremera (Alba Fernández, 50’), Aida Esteve, Clàudia Pina, Marta Llopis (Emma Martín 71’), Bruna Vilamala i Ainhoa Marín (Andrea Gómez, 77’) .

VALÈNCIA, 1: Enith Salón, Lara Sánchez, Paula Tomás, Ana Pastor, Sandra Perera, Nerea Vicente, Eva María Navarro, Aixa Salvador (Marta Tortajada, 71’), Sara Martínez (Ascensión Martínez, 41’), Natalia Centelles (Andrea Okene, 41’) i María Macías.

Gols: Bruna Vilamala (1-0, 33’), Eva Navarro (1-1, 60’), Clàudia Pina p. (2-1, 67’), Bruna Vilamala (3-1, 80’).

Targetes grogues: Irene Corral (49’), Aixa Salvador (50’), Andrea Okene (67’).

Equip arbitral: Daniel Galán Carreira (àrbitre), Bilal Jebari Baoli (àrbitre assistent), María Jiménez Carmona (àrbitre assistent) i Harnza Haddouch (4t àrbitre).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 femenina s’ha classificat per a la final del Campionat d’Espanya a Àlaba després de superar 3 a 1 a València en un partit disputat i vibrant. Les de Natàlia Arroyo s’han avançat en el marcador amb un gol de Bruna Vilamala, però les valencianes han empatat de la mà d’Eva Navarro. A l’equador del segon temps, un penal transformat per Clàudia Pina i una altra diana de Bruna Vilamala al temps d’afegit han donat el triomf a les catalanes. D’aquesta manera, Catalunya s’enfrontarà diumenge a Euskadi a les 11.30 hores per intentar revalidar el títol de campiones d’Espanya.

Catalunya ha tingut problemes per dominar els primers compassos del partit davant d’una València que ha sortit a pressionar molt amunt. Aixa Salvador s’ha aproximat amb perill diverses vegades a la porteria catalana, però Montse Quesada, molt segura sota pals, ha resolt amb encert les seves arribades. Amb el pas dels minuts, la Selecció s’ha desfet del domini valencià i ha començat a imposar el seu joc. Al quart d’hora de partit, Clàudia Pina ha rebut una falta a la frontal de l’àrea que ella mateixa ha estavellat a la base del pal. Les catalanes cada vegada es trobaven més còmodes a la gespa i la portera valenciana Enith Salón ha hagut de lluir-se amb una doble aturada per evitar l’1-0.

Quan es complia la mitja hora de joc, una gran combinació entre Clàudia Pina, Bruna Vilamala i Ainhoa Marín ha estat a punt de suposar el primer gol del xoc, però novament la portera valenciana ho ha impedit amb una gran intervenció. El premi a la insistència catalana ha arribat a falta de cinc minuts per al final. La pissarra ha donat els seus fruits i Bruna Vilamala ha finalitzat una jugada assajada amb un tir col·locat que ha acabat al fons de la xarxa.

La segona part ha començat amb una València que s’ha estirat per igualar el duel. La primera ocasió ha estat un xut de Nerea Vicente que ha pogut blocar sense problemes Montse Quesada. La intensitat de les valencianes ha incomodat a les catalanes, que han patit per apoderar-se de la possessió de la pilota. En un desajust defensiu al minut 60, València ha executat un ràpid contraatac que ha culminat Eva Navarro amb una vaselina.

El gol ha esperonat a les valencianes, que han seguit atacant per posar-se per davant en el marcador. Eva Narraro ha tingut l’1-2 en les seves botes, però no ha estat encertada en la definició. A partir d’aquest moment, Catalunya ha reaccionat i ha tancat a València al seu propi camp amb combinacions ràpides i buscant la profunditat i velocitat de les extrems. Al minut 67, Andrea Okene ha comès penal sobre Clàudia Pina, i ella mateixa ha transformat la pena màxima per tornar a avançar a Catalunya. València no s’ha arronsat i ha buscat tornar a anivellar el xoc, però s’han topat amb una magnífica Montse Quesada. Al temps d’afegit, Bruna Vilamala ha sentenciat el duel anotant un doblet amb un tir ajustat al segon pal. D’aquesta manera, Catalunya s’enfrontarà a Euskadi, que ha derrotat a Madrid per 5 a 3 en la tanda de penals, aquest diumenge a les 11.30 hores en la gran final.

Al partit hi ha assistit el vicepresident de l’FCF Josep Llaó; el director del CTE de l’FCF, Félix Gimeno; i el director esportiu de l’FCF, Marc Vives; entre d’altres.