Catalunya, eliminada del Campionat d’Espanya en el darrer sospir
FS Notícies | 10/03/2018
La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala cau derrotada per 5 a 6 davant d’un combinat balear que ha marcat el gol de la victòria en l’últim minut del partit.

5 - 6
BALEARS
Arnau Pérez, Albert Ortas, Arnau Graell, Guillem Partera, Aitor Molina, Aniol Vendrell, Àlex García, Iker Fernández, Gilles Vidal, Víctor Cecilia, Àlex Vaca i Pau Giménez.
BALEARS
Christian Caballero, Miguel Rodríguez, Juan Piña, Luís Cordero, Manel Cazorla, Javier Cases, Sergio García, Martínez Miguelez, Joan Ferrer, Juan Luís Martínez, Sergio Rubio i Miguel Vallespir.
Víctor Cecilia (1-0, 5’); Arnau Graell (2-0, 10’); Gilles Vidal (3-0, 10’); Víctor Cecilia (4-3, 17’); Àlex García (5-4, 32’).

Joan Ferrer (3-1, 12’; 3-2, 12’); Christian Caballero (3-3, 14’); Juan Luís Martínez (4-4, 25’); Juan Piña (5-5, 34’); Manel Cazorla (5-6, 40’).

Catalunya ha caigut derrotada per 5 a 6 contra Balears i s’acomiada del Campionat d’Espanya sub 16 masculí de futbol sala, que s’està celebrant a Palma de Mallorca. El combinat de Rubén González ha aconseguit tres gols de renda en els primers deu minuts de partit, però els amfitrions han mostrat la seva millor versió per remuntar. Quan quedaven 42 segons per a la conclusió de l’encontre, Balears ha marcat el gol de la victòria i s’ha classificat per a la final, on s’enfrontarà a Madrid demà, diumenge 11 de març, a les 11.00 hores.

La Selecció ha saltat a la pista del Pavelló Poliesportiu Galatzó, a Calvià, amb l’objectiu d’imposar el seu estil de joc des de l’inici. Després d’un parell d’aproximacions perilloses, Víctor Cecilia ha inaugurat el marcador al minut 5 després d’una sensacional assistència d’Àlex García. A partir d’aquest moment, la Selecció s’ha trobat encara més còmode i ha continuat atacant per ampliar diferències. Primer ha estat Arnau Graell qui ha enviat al fons de la xarxa una magnífica passada d’Àlex García i, pocs segons més tard, Gilles Vidal ha batut Christian Caballero amb un toc de qualitat.

Malgrat aquest mal inici de Balears, els amfitrions no han llençat la tovallola i han començat a generar perill a través de ràpides transicions ofensives. En una acció d’estratègia al minut 12, Joan Ferrer, molt murri, s’ha avançat a la defensa catalana per reduir diferències. En la següent jugada, el mateix Ferrer ha tornat a marcar en aprofitar una pèrdua catalana en la zona de creació. Només dos minuts després, el porter de Balears Christian Caballero ha empatat la semifinal amb un xut des de molt lluny que ha sorprès Catalunya. Tot i així, els catalans han tornat a avançar-se en el marcador gràcies a una nova diana de Víctor Cecilia després d’una fantàstica assistència de Gilles Vidal.

En la represa, el combinat balear ha posat una marxa més per intentar anivellar de nou el duel al més aviat possible. Així doncs, Juan Luís Martínez, amb un poderós xut creuat a l’interior de l’àrea, ha equilibrat de nou el matx. La Selecció, amb el pas dels minuts, ha tornat a fer-se amb les regnes de la semifinal, combinant amb encert i rapidesa. Així ha estat com al minut 32 Gilles Vidal ha recuperat una pilota en defensa, ha sortit ràpid al contraatac i ha assistit a Àlex García perquè marquès el  5 a 4.

No hi ha hagut un dominador clar durant els darrers compassos de l’encontre. Quan semblava més a prop el gol de la sentència per part de Catalunya, ha arribat l’empat dels amfitrions. Juan Piña ha aprofitat una errada defensiva catalana per marcar de rebot i deixar tot obert per als últims cinc minuts. Tot i que la Catalana ha tingut opcions per guanyar la semifinal, ha estat Balears qui s’ha emportat el triomf amb una diana de Manel Cazorla al contraatac quan faltaven 42 segons per al xiulet final.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle, i el directiu de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala.