Catalunya és campiona d’Espanya sub 15
Les catalanes han superat Madrid a la final amb una tanda de penals plena d’èpica i es coronen al Campionat d’Espanya.

2 - 2
MADRID
Irene Rosena, Carlota Martins, Noa Jiménez, Alexia Díaz, Anna Quer, Bea Pérez, Kautar Azraf, Nerea Sandoval, Chaimae Boughazi, Júlia Pastor i Maria González. També han jugat Ona Montserrat, Mariona Señé, Avril Serrano i Nerea Sánchez.
MADRID
Mónica Casellas, Raquel Zuazo, Iziar de Miguel, Silvia Cristobal, Irune Dorado, María Valladolid, Celia Gómez, Adriana Gómez, Giovanka Guisado i María Alonso. També han jugat Claudia, Susana, Daniela i Mónica.
Chaimae (1-1, 24’) i Kautar (2-1, 59)

Irune (0-1, 24) i Claudia (22, 75')
Bea (39’) i Mariona Señé (80’)

Adriana Gómez (57’) i Claudia (69’)

Caràcter i personalitat. La Selecció Catalana sub 15 s’ha proclamat campiona d’Espanya després de superar Madrid a la final. Les de Jaume Comellas han demostrat ser un equip guanyador. Catalunya s’ha sobreposat a situacions adverses al marcador per tocar el cel en l’últim penal de la tanda.

Madrid ha domat la pilota en els primers deu minuts. Circulació, això sí, a camp propi i amb unes jugadores catalans afinades en la pressió per recuperar pilotes a la zona ample. Poc a poc les madrilenyes han estirat línies i han arribat amb perill. Providencial Irina Rosena en un 1 contra 1 davant Giovanka, la portera catalana s’ha fet gran i ha protegit la porteria catalana. Madrid trenava jugades i el desequilibri de les seves futbolistes dificultava l’ordre de Catalunya en defensa. Madrid ha colpejat primer, a pilota aturada. Centrada precisa d’Adriana Goméz i rematada, amb tot, de la capitana Irune Dorado. Reacció immediata de Catalunya. En la primera arribada de les de Jaume Comellas, Chaimae s’ha inventat una voleia des de la frontal per superar la portera madrilenya i posar les taules a l’electrònic. Màxima efectivitat i pausa al partit. Apreta la calor al Poliesportiu Alcalde José Hernández Albarracín. La defensa catalana ha salvat el 2 a 1 sota pals en els darrers instants de la primera meitat per arribar amb l’empat al descans.

Al ritme català

El combinat català ha pres la iniciativa en els segons 40 minuts. Kautar i Anna Quer han dirigit l’atac català amb molta mobilitat i arrencant des del mig del camp. La ‘9’ catalana té una dreta privilegiada i ho ha tornat a demostrar amb el gol del campionat. Conducció amb una rival aparellada i cacau des de 35 metres per enviar la pilota fora de l’abast de Mónica Casellas. Quina meravella, Kautar. Remuntada catalana d’orgull i caràcter. Les necessitats han obligat Madrid a arriscar i bolcar-se a l’àrea catalana. La més clara, a porteria buida, l’ha tingut Adriana Gómez. Irina ha aparegut quan tocava a l’inici i al final, per bloquejar les opcions madrilenyes. Gerra d’aigua freda a 5 minuts pel final amb una jugada aïllada del conjunt madrileny ha arribat el 2 a 2, obra de Claudia.

Catalunya ha quedat grogui i el guió ha tornat a canviar al temps extra. Madrid ha estat més clarivident als 20 minuts de pròrroga, amb ocasions clares. Irina ha mantingut la igualtat al marcador, amb aturades de molt mèrit i la seva ombra allargada sota pals.

A la tanda de penals, èpica. La portera madrilenya ha aturat el primer llançament català i, amb desavantatge, les futbolistes s’han mirat l’escut i han fet conjura per convertir quatre penals següents de forma consecutiva i tocar el cel de Punta Umbría.

La representació federativa a les finals de la Fase d’Or del Campionat d’Espanya ha estat encapçalada pel vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet.

Una temporada d'ensomni per a les Seleccions Catalanes base

Tres campionats i dos subcampionats, en cinc de les sis finals possibles disputades parlen meravelles de la feina de tota l'estructura i del futbol base català masculí i femení. La sub 12 i sub 15 femenina, a més de la sub 14 masculina han aixecat els títols de campions aquest curs, que es tanca amb la paraula "èxit" a la motxilla.