Catalunya es classifica per la final oferint un espectacle
FS Notícies | 29/03/2014
Múrcia i Catalunya es classifiquen per la final del Campionat d'Espanya de Seleccions sub 19 després d'una semifinal d'infart on andalusos i catalans han ofert un gran espectacle amb molts gols.

ANDALUSIA:  Juan Varela Hidalgo, Ivan Manuel Fernández Spohr, Julio A. Navarro Pérez, Daniel Ramos Pérez, Ramón Vargas Pérez, Alejandro Rodríguez Acedo, Bernardo Mellado Fuentes, Antonio Varela Neyra, Jaquad Boutarouzi, Antonio J. Sánchez García, Sergio Cobo Muñoz i Juan C. Martín Rodrigo.

CATALUNYA: Albert Marmol Gómez, Eric Pérez Venganzones, Sergi Amores Aguilar, Esteban Cejudo Guerrero, David Ortega Cirera, Javier Rangel Peña, Oussama Chefraou, Ferran Plana Oltra, David Muñoz Delgado, Nayim Boix Garcia, José Luís Santiago Gutiérrez i Bernat Bellet Navarro.

ÀRBITRES:
 Sr. Héctor Serrat Nuevo, Sr. Xavier Pons Rodríguez i Srta. Irene Martínez Fernández.

GOLS:  1 – 0 Antonio J. Sánchez García (min. 1), 1 – 1 Oussama Chefraou (min. 5), 2 – 1 Ivan Manuel Fernandez Sophr (min. 16), 3 – 1 Antonio J. Sánchez García (min. 18), 3 – 2  Esteban Cejudo (min. 19), 3 – 3 David Muñoz Delgado (min. 23), 3 – 4 David Muñoz Delgado (min. 30), 4 – 4 Antonio J. Sánchez García (min. 31), 4 – 5 Eric Pérez Venganzones (min. 42), 5 – 5 Antonio Varela Neyra (min. 43), 6 – 5 Antonio J. Sánchez García (min. 44), 6 – 6 Esteban Cejudo (min. 49).

CRÒNICA:
  La selecció catalana sub 19 és l'amfitriona d'aquesta fase final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials on s'ha enfrontat contra la selecció d'Andalusia.

Ambdues seleccions han ofert un inici de partit intentant fer-se amb el domini de la pilota i pressionant de forma molt agressiva la circulació d'aquesta.

Amb aquestes disposicions, Andalusia s'ha avançat en el marcador després d'un error en la sortida de la pilota catalana que els andalusos no han desaprofitat. La intensitat s'ha mantingut i ha provocat que les ocasions s'anessin succeint en les dues porteries.

El control no arribava a ser de ningú, quelcom que provocava que el públic present anés presenciant un gran espectacle del millor futbol sala.

En el minut 5 ha estat Oussama qui ha robat una mala sacada del porter andalús perquè, en dos tocs, posés la pilota lluny de l'abast del porter a prop de l'esquadra per igualar el partit.

Catalunya, després del gol, ha generat les millors ocasions, tot i que sense aconseguir introduir la pilota al fons de la xarxa. Qui sí que ho ha aconseguit fer ha estat Ivi, jugador de la selecció andalusa, en el minut 16, enganyant a tothom amb un xut a porta des dels 12 metres.Dos minuts després, ha estat Antonio qui, en una jugada enrevessada, s'ha quedat sol davant de la porteria catalana i no ha perdonat.

Quan Catalunya esperava el descans per ajustar tàcticament a l'equip, un magnífic gol d'Esteban Cejudo, de jugada assajada de còrner, ha posat el 3 a 2 en el marcador, deixant el partit totalment obert.

A la segona part, Catalunya ha sortit molt concentrada a pel partit aconseguint tenir les ocasions i el control de la pilota. En una bona circulació de la pilota catalana, ha deixat a David Muñoz davant del porter perquè materialitzés la igualada a 3.

Amb aquest resultat, les dues seleccions han començat a mesurar minuciosament els seus passos sabent que un error podia ser crucial pel resultat del partit.

A falta de 10 minuts pel final, una jugada individual d'Esteban ha acabat en un tir que el porter no ha pogut aturar i, al rebutjar la pilota, l'ha agafat el David per posar a Catalunya per davant del marcador.

L'alegria ha durat poc quan Andalusia ha aconseguit igualar de nou el partit.

Catalunya, dominadora de la segona part, ha disposat de les ocasions més clares encara que semblava que la pilota no volia entrar, moltes vegades gràcies al gran encert del porter andalús.

Amb aquest resultat de 3 a 3 s'ha arribat al final del temps reglamentari i s'ha procedit a disputar la pròrroga. En el minut 1 d'aquesta, Eric, en una de les seves característiques galopades per banda, ha arribat fins a la línia de fons i, quasi bé sense angle i amb el porter batut, l'ha creuat i ha marcat un autèntic golàs.

Andalusia, una vegada més, ha reaccionat ràpid quan, un minut després, ha tornat a empatar al materialitzar una falta directe sense barrera a 6 metres. Amb molta confiança, els andalusos, a través del seu jugador Antonio, ha realitzat la mateixa jugada d'Eric i ha batut al guardameta Albert, el que ha suposat el 6 a 5 amb el que s'ha finalitzat la primera part de la pròrroga.

En la segona part de la pròrroga, Catalunya ha sortit com un cicló, mentre que Andalusia semblava no voler controlar la pilota i esperar en defensa. A falta de 3 minuts pel final, Antonio Varela ha estat expulsat i Catalunya ha atacat durant dos minuts amb superioritat. Tot i així, Catalunya ha arriscat amb el porter-jugador fent més evident aquesta superioritat.

A falta d'un minut, en aquestes condicions, Esteban ha fet posar al públic en peu amb l'empat. Després de diverses ocasions en el darrer minut, el finalista s'ha de decidit a la tanda de penals, on, gràcies a un error dels andalusos i del gran encert de Catalunya, els amfitrions han passat a la gran final de demà contra Múrcia.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

GALÍCIA: Alberto Fernandez Dominguez, Francisco Manuel Nuñez Paulos, Ismael Vazquez Villares, Ruben Mouriz Pena, Ignacio Rodríguez Álvarez, Samuel Fernandez VIlas, Alejandro Diz Teijeiro, Adrian Torres Giadas, Helder Gonçalves Semedo, Adrian Gonzalez Varela, Miguel Angel Rodríguez López i Angel Lopez Porta.

REGIÓ DE MÚRCIA: Lorenzo Martínez Bernal, Eduardo Imbernon Martínez, Joaquín Garcia Gómez, Carlos Maso Gutiérrez, Joseph El Orabi Franco, Daniel Garcia Gómez, Pablo Pedreño Barón, Alberto Saura Castejón, Daniel Carbonell Soriano, Matteus Reinaldi Caetano, Isidoro González-Adalid Pemartín i Antonio F. Aguilera Sancho.

ÀRBITRES:
 Sr. Albert Centeno Bono, Sr. Jordi Centeno Bono i Srta. Irene Martínez Fernández.

GOLS:  0 – 1 Carlos Maso Gutiérrez (min. 9), 0 – 2 Alberto Saura Castejón (min. 16), 0 – 3 Alberto Saura Castejón (min. 16), 0 – 4 Antonio F. Aguilera Sancho (min. 30), 0 – 5 Antonio F. Aguilera Sancho (min. 32) i 0 – 6 Daniel Carbonell Soriano (min. 39).

CRÒNICA:  La fase final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19 de futbol sala s'ha iniciat amb el partit que ha enfrontat a Galícia i a la Regió de Múrcia.

Després dels primers minuts de tanteig, Múrcia s'ha fet amb el control de la pilota mentre que Galícia cada vegada es trobava més còmode aprofitant les contres que aconseguia, fruit de l'agressivitat de la seva defensa.

Han estat els murcians els primers en arribar a materialitzar amb una jugada d'estratègia de corner. Amb aquest gol, cap dels dos equips ha canviat el plantejament tàctic i han continuat fidels als seus respectius sistemes de joc.

En el minut 16, dos gols del conjunt murcià han augmentat l'avantatge davant la selecció gallega que s'ha vist condicionada en defensa per les 5 faltes que tenia en el seu marcador.

Ha estat llavors quan Galícia ha avançat les seves línies pressionant la sortida de la pilota murciana i intentant robar en les proximitats de la porteria rival, tot i que el ritme de joc de Galícia ha provocat que no fos una tasca fàcil.

Ja en el segon temps, Galícia ha sortit a per el partit elaborant atacs molt verticals sense renunciar, com a la primera part, a les contres.  D'aquesta manera s'ha trobat amb una Múrcia molt ben plantada durant tot el partit, que continuava amb un alt ritme de joc.

Galícia, a falta de 12 minuts pel final, ha intentat canviar el ritme del partit introduint la figura del porter-jugador. Els gallecs han dominat la possessió sense aconseguir crear jugades de perill, quelcom que si han aconseguir els murcians quan robaven la pilota i atacaven contra una defensa sense porter. Múrcia ha aprofitat dues vegades les fallades defensives per posar el 0 a 5 en el marcador i fer insalvable la diferència.

Amb aquest resultat s'ha arribat al final del partit i donant a la selecció de la Regió de Múrcia com la primera selecció finalista d'aquest Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19 de futbol sala.

Totes les fotografies dels partits disponibles a la galeria d'imatges a la portada de l'apartat de futbol sala.