Catalunya es corona, de nou, com a campiona d'Espanya
FS Notícies | 22/03/2015
Per segon any consecutiu, la selecció catalana sub 19 de futbol sala aixeca la copa que els proclama campions d'Espanya en la seva categoria, després de superar, amb un bon joc, a Múrcia.

CATALUNYA:
  Jordi Loire Velasco, Oriol Miquel Roso, Aleix Besalduch Pueyo, Daniel Fernandez Delgado, Antonio Hinojosa Montero, Sergio González Pérez, Eric Pérez Venganzones, Javier Rangel Peña, Sergio Parra Bonilla, Nayim Boix Garcia, Oussama Chefraou El Metmary i Miquel Feixas de Jesus.

REGIÓ DE MÚRCIA: Fermín Fernández Avilés, Darío Gil Campoy, Juan Cruz Gambetta Moreno, Juan Antonio Pujante Mármol, Alberto García Campillo, Daniel García Gómez, Iván Fernández Ballesta, Fernando Cobarro Giménez, Joseph El Orabi Franco, Francisco Javier Gómez, Jiménez, Jesús Carrasco Sánchez i Andrés Carlos Macías Gravan.

ÀRBITRES: Sr. Miguel Moreno Millán, Sr. Sergio Mamolar Calvo i Sra. Irene Martínez Fernández.

SEU: Complex Esportiu Municipal Les Moreres, d'Esplugues de Llobregat.

GOLS:  (1a part) 1 – 0 1 – 0 Oussama Chefraou (min. 9), 2 – 0 Javier Rangel (min. 19). (2a part) Oriol Miquel (min.7), 4 – 0 Eric Pérez (min. 17) i 5 – 0 Oussama Chefraou (min. 18).

CRÒNICA:  La historia es repeteix. Per segon any consecutiu, a la final del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials de Futbol Sala en categoria sub 19 masculina es veuen les cares les seleccions de Regió de Múrcia i Catalunya.

Ambdues seleccions han estat fidels al joc plantejat a les semifinals que els va permetre el pas a jugar aquesta gran final tan esperada. Per la seva banda, Múrcia ha tancat les seves files defensives en les proximitats de la seva àrea i intentava robar per genera perill al contracop. En canvi, Catalunya, intentava pressionar la sortida de la pilota avançant les seves línies. En atac, intentava genera joc amb pausa, movent la defensa murciana amb la intenció de desajustar-la.

Amb aquestes disposicions la principal arma murciana era el contracop i les jugades d'estratègia. Els locals, cada vegada que connectaven amb el seu pivot, la jugada es transformava en ocasió de gol.

No ha estat fins el minut nou quan el marcador s'ha obert a favor de Catalunya gràcies a una acció individual d'Oussama que ha marcat de la seva marca per la banda esquerra i amb un xut esquerrà ajustat al pal, ha trobar el fons de la xarxa.

Amb el pas dels minuts les ocasions s'anaven succeint, tot i que els porters tenien molta culpa de que el marcador no es mogués. Murcia, en els instants finals de la primera part, ha intentat controlar més la pilota i ha pressionat la sortida de la pilota local, aconseguint que els catalans no connectessin fàcilment en la pista murciana. Catalunya replegava la seva defensa sense sortir a pressionar a tota la pista i esperava la robada de la pilota per sortir a la contra. Així, ha aconseguit Catalunya portar el perill amb contracops rapidíssims que sorprenien a la defensa rival.

A falta d'un minut pel descans, una contra ha servit per a què Javier Rangel rematés tot sol, sense porter, el magnífic pas que li ha donat Eric Pérez, per marcar el segon gol per Catalunya.

A la represa, Múrcia ha aparegut més posada en el partit del que ho ha fet en la primera part. Han estat fins a quatre ocasions clares en les que ha hagut d'intervenir el porter local en els compassos inicials, per a què Murcia no retallés distàncies en el marcador. Amb aquestes ocasions, els murcians han començat a creure en la remuntada, tot i que les contres catalanes amenaçaven una i altra vegada al porter murcià. I ha estat així com els locals han aconseguit marcar el tres a zero, obra d'Oriol Miquel.

Catalunya, amb el públic a favor, ha defensat prop de la zona de finalització sense donar opció a què Murcia aconseguís crear ocasions de perill clares. A falta de nou minuts pel final, Murcia ha disposat del porter-jugador i, tot i tenir diverses ocasions de perill molt clares, ha estat Eric Pérez, de nou a la contra, el que ha deixat sense opcions al rival, al marcar després d'una llarga galopada  que l'ha deixat sol davant la porteria.

La jugada següent ha servit per a què Oussama, amb una prèvia robada en l'elaboració de Múrcia amb el porter-jugador, marqués des de trenta metres per tancar el marcador amb un contundent cinc a cero, que ha proclamat, un any més, a la selecció catalana com a campiona d'Espanya.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies dels partits disponibles a la galeria d'imatges, a la portada de l'apartat de futbol sala.