Catalunya es treballa el pas a la fase final
FS Notícies | 18/01/2015
Catalunya supera amb esforç a la selecció d'Aragó en un partit que fins a mitjans de la segona part no ha encarrilat definitivament. Amb aquesta victòria es suma a les seleccions de Ceuta, Madrid i Múrcia per disputar la fase final.

ARAGÓ: Julio Trenado López, Antonio De Kernion Cuiral, Oscar Fuertes Roche, Carlos Almenara Gay, Juan Gonzalez Egeda, Alejandro Martínez Carrasco, Alejandro Pasamon García, Oscar Villanueva Guerrero, Aitor Abenia Diarte, Javier Gasca Bestuer, Francisco Tabuenca Ibáñez i Alejandro Triviño Ormad.

CATALUNYA: Bernat Bellet Navarro, Oriol Miquel Roso, Aleix Besalduch Pueyo, Daniel Fernandez Delgado, Antonio Hinojosa Montero, Sergio Gonzalez Perez, Eric Perez Venganzones, Javier Rangel Peña, Sergio Parra Bonilla, Nayim Boix Garcia, Oussama Chefraou El Metmary i Miquel Feixas De Jesus.

ÀRBITRES: Sr. Carles García Farré, Sr. Ignasi Velasco Casals i Sra. Jennifer Muñoz González.

GOLS:  (1a part) 0 – 1 Eric Pérez (min. 2), 0 – 2 Javi Rangel (min 19). (2a part) 0 – 3 Oriol Miquel (min. 4), 0 – 4 Eric Perez (min. 8), 1 – 4 Alejandro Pasamon (min. 8), 2 – 4 Aitor Abenia (min. 14), 2 – 5 Nayim (min. 15), 2 – 6 Oriol Miquel (min. 16), 2 – 7 Sergio Parra (min. 18) i 2 – 8 Antonio Hinojosa (min. 19).

CRÒNICA:  El partit corresponent a la tercera i darrera jornada de la Fase Prèvia del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials sub 19 de Futbol Sala enfrontava a les selecciones d'Aragó i Catalunya amb tot per decidir. Segons s'anaven succeint els marcadors de la primera i de la segona jornada, a Catalunya només li valia la victòria, mentre que a Aragó, l'empat ja el classifica per la fase final.

Catalunya, recolzada per més de 500 persones en el pavelló d'Esparreguera, ha començat el partit amb una intensitat molt elevada i, ja en el minut dos, manava en el marcador gràcies a un gol d'Eric Pérez que ha aprofitat una bona jugada col·lectiva per iniciar amb bon peu el partit.

Les dues selecciones han plantejat un partit atrevit amb defenses pressionants que intentaven ofegar la ràpida circulació de la pilota d'ambdós conjunts. Durant la primera meitat, el treball defensiu i els porters de les dues seleccions han frenat les envestides atacants, el que ha fet que els gols no arribessin. Quan ambdós conjunts pensaven en enfilar el túnel de vestuaris i ordenar les seves idees, una galopada de Nayim per la banda esquerra ha servit perquè Javier Rangel, dins de l'àrea, perforés la porteria aragonesa i augmentés la distancia abans d'arribar al descans.

La segona part ha començat frenèticament amb una Catalunya bolcada a l'atac aconseguint trobar ocasions de perill amb molta més facilitat que en tota la primera meitat. L'encert del porter aragonès ha fet que les ocasions no es consumessin. El que no ha pogut evitar, ha estat el contracop que Oriol Miquel ha disposat després de robar la pilota en camp propi. Una vegada recorreguts els 25 metres que el separaven de la porteria, ha definit perfectament superant per sota de les cames al porter rival.

La intensitat dels catalans era molt elevada sense donar un pas enrere tot i tenir el marcador a favor. Per la seva part, Aragó intentava sortir del setge català tot i que no aconseguia fer circular la pilota amb precisió. A falta de dotze minuts per acabar el partit, Aragó ha intentat dominar el partit amb la figura del porter-jugador, tot i que la primera robada de pilota ha servit a Miquel Feixas per posar-li la pilota a les immediacions de l'àrea perquè Eric Pérez superés, de cap, la sortida del porter aragonès. Amb el 0 a 4 en el marcador, era Aragó qui per mediació d'Alejandro Pasamón, ha superat la defensa catalana i ha aconseguit reduir distància en el marcador.

Aragó ho ha seguit intentant amb el porter-jugador i pressionant molt a dalt la sortida de la pilota del conjunt català, tot i que els ràpids moviments en la circulació d'aquests, feien que arribessin a les immediacions de l'àrea amb perill. Ha estat una bona jugada col·lectiva d'Aragó, amb la figura del porter-jugador en pista, la que ha reduït distàncies.

A falta de cinc minuts pel final, un temps mort dels catalans els ha tornat a posar dins del partit i, en un minut, han pujat en el marcador els gols de Nayim i Oriol Miquel per posar el 2 a 6. No contents amb això, Catalunya ha continuat treballant dur en defensa i a falta de dos minuts pel final, Sergio Parra ha introduït un rebuig del porter aragonès per tancar el marcador.

Amb el 2 a 8 final, Catalunya s'ha emportat la victòria i la classificació per la fase final del Campionat d'Espanya sub 19, on competirà contra Ceuta, Madrid i Múrcia.

LES MILLORS FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies del partit a la galeria d'imatges de la portada de Futbol Sala.