Catalunya guanya el 2n Trofeu Catalunya Internacional 4-0 a Hondures
Selecció Absoluta | 28/12/2010
El Catalunya - Hondures, minut a minut, des de l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Ferran Corominas, al minut 12 de la primera part, ha marcat el primer gol del partit, Sergio Garcia, al minut 7, i Bojan, al 14, de la segona, han ampliat el marcador. Bojan ha aconseguit el quart gol per Catalunya.

Els jugadors han saltat al terreny de joc, i s’han fet la fotografia oficial la pancarta, d’Òmnium Cultural, “Per un país de tots, l’escola en Català”. Un lema que reflecteix la conformitat, tant per Òmniu, com per la Federació Catalana de Futbol, a favor del model d’escola catalana i d’immersió lingüística.

A les 19:08 s’ha efectuat la sacada d’honor al cercle central del terreny de joc de l’Estadi Lluís Companys, instants abans de l’inici del Catalunya - Hondures. Aquesta, ha estat protagonitzada pels dos jugadors més joves afiliats a la FCF; un nen de 6 anys, de Vallirana, i una nena de 7, de Lleida.

El nou president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, és l’autoritat política que tampoc ha volgut faltar a la cita d’avui. Després de que ahir prengués possessió del seu nou càrrec, el Catalunya – Hondures serà el primer acte públic de Mas.

La selecció catalana, dirigida per Johan Cruyff, lluirà la samarreta negra amb la senyera, després de que fos la més votada en la campanya de ‘TU decideixes!’. Una iniciativa que es va obrir ara fa uns dies a través del web www.catalunyahondures2010.com, a través del qual tots els internautes podien votar quin equipament preferien que la selecció catalana portés en el 2n Torneig Catalunya Internacional. Després de que més de 1.500 persones participessin en l’enquesta, un 63% dels vots han donat com a vencedor a l’equipament negre.

L’Estadi Olímpic Lluís Companys a Montjuïc (Barcelona), és l’escenari on es juga el Catalunya – Hondures. Onze anys després, la selecció catalana torna a visitar aquest Estadi. El darrer partit va ser el Catalunya – Ioguslàvia de l’any 1999.

Minut 08: primera arribada d’Hondures. Parada de Valdés. El partit comença amb força.

Minut 13: primera oportunitat per Catalunya.

Minut 18: segona gran oportunitat de Segio Garcia, per Catalunya.

Minut 55: les senyeres onegen a l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Minut 31: el porter Canales ha hagut d’intervenir en una nova ocasió per Catalunya.

Minut 33: nova oportunitat d’Hondures

Minut 12: GOOOL DE CATALUNYA. Contra de Sergio Garcia. Bojan bombeja la pilota i  Ferran Corominas aconsegueix el primer gol per la selección catalana.

Minut 31: Gran acció de Sergio García, amb una autopassada. El porter d’Hondures ha aconseguit treure la pilota fora.

La xifra: 28.150 espectadors a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Minut 35: nova oportunitat de Bojan Krkic. L’estadi fa l’onada.

Minut 40: Ferran Corominas ha fallat el que podria haver estat el segon gol per Catalunya. Una nova jugada entre Sergio García i Corominas.

Minut 45: Víctor Valdés ha aturat una pilota, el que ha suposat la darrera acció de la primera  part d’aquest Catalunya –Hondures.

Arrenca la segona part. No hi ha canvis a la selecció catalana. Pel que fa a la selecció hondurenya, han entrat Emil Martínez, Alexander López i Iván Guerrero per Yobani Ávila, Ramón Núñez i Mario Martínez.

Minut 4: GOOOL DE CATALUNYA. Pilota que ha situat Bojan a l’àrea petita i amb l’arribada de Sergio Garcia, Catalunya ha aconseguit el segon gol català.

Minut 7: Hi ha el primer canvi per Catalunya. Entra i debuta amb el dorsal nº13, Kiko Casilla, jugador del Cartagena, en substitució del capità Víctor Valdés. El braçal de capità passa a Sergio Garcia.

Minut 14: GOOOOOOOL DE CATALUNYA. Gol de Bojan Krkic, després d’un gran detall de qualitat del jugador blaugrana. D’aquesta manera arriba el tercer gol del partit, i de Catalunya.

Minut 18: canvis a Catalunya. Entra Óscar Serrano, Marc Bartra i Sergio González per Javi Márquez, Carles Puyol i Ferran Corominas.

Minut 26: GOOOOOOOOL DE CATALUNYA. Ha marcat Bojan Krkic, en una contra on el jugador català ha guanyat amb velocitat i ha pogut superar a la porteria hondurenya.

Minut 27: Canvis a Catalunya. Han sortit Alberto de la Bella, Sergio Busquets, Sergio Garcia  i han entrat Álvaro Vázquez, David Garcia i Andreu Fontàs.

Minut 31: Canvis a la selección d’Hondures. Han entrat al terreny de joc Jery Bengston, amb el dorsal número 12, per Jorge Claros.

Minut 35: Gran ovació per Bojan Krkik a l’anunciar-se la seva substitució per Rafa Jordà, el qual debuta.

Minut 43: Sisè còrner per Catalunya, que el pica Joan Verdú. Víctor Ruix ha estat a punt de marcar el cinquè gol.

Al minut 45 ha finalitzat el partit amb un resultat de 4 gols a 0 a favor de la selecció dirigida per Johan Cruyff. A continuació, s’ha fet l’entrega de les medalles als dos equips participants, i, finalment, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, juntament amb el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, han lliurat el 2n Trofeu Catalunya Internacional a la selecció de Catalunya, campiona d’aquesta segona edició.

El seleccionador d’Hondures, Juan de Dios Castillo, ha estat el primer en dirigir-se a l’auditori de l’Estadi on s’ha organitzat la roda de prensa. Davant la pregunta de si la seva selecció s’ha vist superada pel combinat català, Castilo ha considerat: “és obvi veure un partit com aquest, amb una selección que demostra que té un bon nivell futbolístic. Nosaltres ens hem ajuntat per venir aquí i ha estat una gran experiencia”.

“No m’ha sorprès el bon futbol de Catalunya. Té un estil propi i tots han treballat molt bé. Cruyff sempre ha estat molt clar en els seus comentaris de que li agrada el futbol fácil, de que tots s’han de divertir, i jo crec, que la selecció catalana ha fet, precisament, tot això”, ha afegit Juan de Dios Castillo.

El seleccionador hondureny ha volgut agrair l’atenció rebuda a Catalunya i ha tancat dient “teniu un lloc preciós”.

Seguidament, ha estat el torn del seleccionador català Johan Cruyff, qui ha manifestat la seva satisfacció davant del seu segon partit com a seleccionador, i a més, amb doble victoria: “el partit contra Hondures ha funcionat molt bé, sobretot perquè disposem de gent jove que és el futur del futbol català. Avui era un contrari totalment diferent a l’Argentina, i era una nova oportunitat per demostrar el nostre futbol que és el de tocar bé la pilota, dominant en tot moment, i amb un ritme molt fort”

En aquest partit contra Hondures, Cruyff ha convocat a moltes cares noves: “és el seu país, i per tant, el seu equip, i han sortit amb moltes ganes. De fet, s’han portat com uns autèntics veterans: jugàven molt tranquils”.

L’escenari que ha acollit el Catalunya – Hondures, l’Olímpic Lluís Companys, quedarà en bon record pel seleccionador català: “Aquí hem jugat molt bé i estem molt contents de Montjuïc. Tot i així, si seguim la nostra línia, el proper partit es disputarà al camp de l’Espanyol, ja que cal visitar tots els camps”.

Tot i que l’assistència de públic a la mitja part del partit era de 28.150 persones, una vegada tancades les taquilles de l’exterior de l’Estadi, s’ha pogut comprovar que la xifra era superior: 32.100 espectadors.