Catalunya guanya per la mínima
Notícies Generals | 20/12/2013
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat per 1 gol a 0 a Euskadi en el primer partit de la 1a fase del Campionat d'Espanya i suma 3 punts en la classificació.

Alineacions:

Euskadi:  Maria Asunción Quiñones, Haizea San José (Maddalen Gorbea, 63'), Irati Capanaga, Nekane Quiñones, Paula Núñez, Leire Baños, Sheila Elorza (Paula Astiazaran, 83'), June Mendizábal (Ixone Osaba, 83'), Nahikari García, Uxoa Vertiz (Olaia Armendia, 63'), Jone Ibáñez.

Catalunya: Paula Canals, Núria Garrote, Vesela Ivanova, Marta Turmo (Queralt Gómez, 53'), Paola Soldevila, María Pilar Garrote (Tania Moyano, 46'), Mayra Tarraga, Andrea Sánchez, Carola García, Rosi Sabaté (Laia Castilla, 68'), Esther Solà (Andrea Granados, 63').

Crònica:

La Selecció dirigida per Lluís Cortés ha superat, per la mínima, el primer partit del Campionat d'Espanya.

El partit entre la Selecció Catalana i la d'Euskadi ha estat igualat des del primer fins l'últim minut. Les jugadores d'ambdós equips han buscat el gol però la tasca defensiva, tant de Catalunya com d'Euskadi, no ha permès que s'ocasionessin masses jugades de perill de gol.

L'enfrontament ha estat caracteritzat per la lluita del domini i la possessió de la pilota. Les ocasions de gol més clares han arribat al segon temps del partit. La més clara d'Euskadi ha estat al minut 70 amb un xut de Uxoa dirigit a l'escaire que Paula Canals ha aturat sense dubtes.

El gol de Catalunya ha arribat a 10 minuts del final del partit. L'origen de la jugada ha estat un refús de la portera basca després d'un xut de falta des de fora de l'àrea. Andrea ha recuperat la pilota i, des de l'àrea petita, ha marcat el primer i únic gol del partit.

En el temps afegit, Andrea ha tingut l'oportunitat de marcar el 2 a 0, però la pilota ha sortit tocant el pal. Amb el resultat de 0 – 1 al marcador, Catalunya ha aconseguit els 3 punts de la classificació.

El partit ha estat presenciat per la delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; pel directiu adjunt Antoni Artés; pel coordinador de seleccions, Marc Vives; pel president del Comitè Tècnic d'Entrenadors, Fèlix Gimeno; i per l'ex president de la Lliga de Futbol Professional, José Luís Astiazaran, ja que la seva filla és jugadora de la selecció basca sub 18 femenina i ha disputat avui aquest partit contra Catalunya.

La Selecció Catalana sub 18 femenina s'enfrontarà a Extremadura, diumenge a les 12.00 hores.