Catalunya perd la copa de campió a la pròrroga
FS Notícies | 27/04/2014
La selecció catalana sub 16 de futbol sala s'ha proclamat subcampiona d'Espanya després de perdre en el darrer minut de la pròrroga contra la selecció de Múrcia.

REGIÓ DE MÚRCIA: Paco, Gambín, José Antonio, Aitor, Adrián, Youssef, Antonio, Barón, Alberto, Salva, Jesús i Fernando.

CATALUNYA: Nabil Akarkach, Alex Llamas Trinidad, Joan Paredes Armengol, Carles Lavado Hernandez, Sergi Trillas Miquel, Xavier Cols Bertran, Luis Antonio Garcia Martinez, Nil Closas Dalmau, Israel Molins Gris, Josue Alegria Medina, David Alvarez Munteis i Santi Sauquillo Planas.

GOLS:  (1a part) 1 – 0 José Antonio (min. 18), 1 – 1 Alex Llamas (min. 19), 2 – 1 Fernando (min. 20). (2a part) 2 – 2 Xavi Cols (min. 34), 3 – 2 Antonio Camara (min. 49(pròrroga)).

CRÒNICA:
 La final del campionat d'Espanya sub 16 ha enfrontat a les seleccions de la Regió de Murcia i Catalunya on els murcians partien amb una lleu avantatge al jugar-la a casa, a San Pedro del Pinatar.

El partit ha començat amb una forta intensitat defensiva que s'imposava sobre els ràpids atacs de les dues seleccions. Catalunya ha pressionat molt amunt la sortida de pilota del murcians que veien com no podien treure la pilota jugada amb facilitat. Aquests, per la seva banda, defensaven ferrament dintre del seu mig camp intentant aprofitar alguna errada catalana per crear perill. Catalunya en atac intentava elaborar més l'atac buscant el joc entre línies encara que no trobava amb gaire facilitat la porteria murciana.

Ambdues seleccions intentaven aprofitar les jugades d'estratègia per crear perill. Ha falta de 3 minuts per acabar la primera meitat José Antonio amb un xut llunyà ha aconseguit posar en avantatge als murcians. Catalunya, que fins el moment gaudia de les poques ocasions del partit, ha igualat el partit amb un llançament d'Alex Llamas sota les cames de varis defensors trobant la xarxa rival. Sense temps de poder assaborir l'empat, Fernando en la jugada de sacada de centre ha tornat a posar als murcians per davant en el marcador abans d'arribar a la mitja part.

A la represa Catalunya seguia pressionant a tota la pista per impedir la sortida murciana. Aquesta situació ha fet que Catalunya robés moltes pilotes però els murcians es replegaven molt ràpid impedint generar fàcilment ocasions de perill. Murcia seguia amb la seva disposició tàctica replegada al seu camp intentant aprofitar les contres. Ha estat Catalunya qui ha igualat el marcador en el minut 34 del partit amb un gol de Xavi Cols. Amb el gol Catalunya ha deixat de pressionar amb tanta intensitat degut a les 5 faltes que disposava. Ambdues seleccions han disposat d'ocasions per emportar-se la final però cap s'ha materialitzat. Amb aquests resultat s'ha passat a disputar la pròrroga.

A la pròrroga la intensitat era màxima amb les dues seleccions intentant buscar el gol que li donés la victòria. Les ocasions s'han anat succeint i entre l'encert dels porters i el desencert dels jugadors no es materialitzaven les ocasions. A falta de 26 segons per arribar al final de la pròrroga, quan els dos equips ja pensaven en els llançaments de penal, Múrcia ha posat el 3-2 al marcador i ensorrava les opcions dels catalans per endur-se el Campionat. Els catalans ja no han disposat d'opcions per igualar el marcador i amb aquest resultat, la Regió de Murcia s'ha proclamat Campiona d'Espanya en categoria sub 16.